Вијести

Прес служба Кустурице: Код Емира у Румунији није нађено оружје већ полупразна кутија са 22 метка

РЕДИТЕЉ ИМА ДОЗВОЛУ ЗА ПИШТОЉ, А МЕТКЕ ЈЕ ЗАБОРАВИО У ТОРБИ ПРЕД ПУТ ЗА БУКУРЕШТ

ПРЕС служба редитеља Емира Кустурице саопштила је да је он на аеродрому у Румунији заустављен јер је код себе имао 22 метка које је заборавио да извади из ручне торбе коју је понио са Мокре горе.

То саопштење издато је поводом објаве на београдском порталу Телеграф да је Кустурица прије четири године ухапшен „са арсеналом оружја“, што је служба Кустурице оцијенила или као недовољно познавање румунског језика, или „злураду природу уредника“ тог портала.

„Тачно је да је Кустурица, иначе пасионирани стријелац са уредно издатом дозволом за ношење пиштоља, заборавио да при поласку са Мокре Горе извади из ручне торбе кутију са 22 метка калибра 9 мм, а не 25 шаржера“, пише у саопштењу.

Додаје се да је направљен записник о пронађеном оружју, а да му је послије тога дозвољен одлазак из те земље.

„Двије године након тога Кустурица је поново је гостовао у Румунији, а на ствар са полупразном кутијом са мецима је стављена тачка. Тако је, када је закон у питању, све отишло у заборав из којег је овај неспоразум и настао“, закључује се у саопштењу.

Портал Телеграф објавио је јуче вијест како је код Кустурице прије четири године пронађено оружје када је приватним авионом путовао из Тивта у Букурешт, а да су то румунске власти чувале као најстрожу тајну.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар