Вијести

Радослав Гајанин није више вд: изабран за ректора Универзитета у Бањалуци

ДОБИО ПОДРШКУ СВИХ 29 ЧЛАНОВА СЕНАТА, ОБЕЋАО БОЉЕ УСЛОВЕ СТУДИРАЊА И СТАНОВАЊА СТУДЕНАТА
  • Навео да на бањалучком Универзитету студира више од 20.000 студената, а да има више од 1.300 запослених и нагласио: „Један од наших захтјева биће да се повећају услови, односно критеријуми за избор у академска звања”    

ПРОФЕСОР Радослав Гајанин избран је на данашњој сједници Сената за ректора Универзитета у Бањалуци.

Гајанин је изразио задовољство указаним повјерењем свих 28 чланова Сената који су гласали за његов избор на ову позицију.

„Подршка чланова академске заједнице је и велика одговорност јер смо у обавези да испунимо обећане активности које смо предвидјели у плану рада Универзитета у наредне четири године”, рекао је Гајанин новинарима након сједнице Сената.

Он је навео да ће се посебно радити на побољшању услова студирања, као и услова становања студената.

„Радићемо на побољшању студијских програма, као и информационог система Универзитета, али ћемо и инсистирати на поштовању академског стила понашања на Универзитету”, навео је Гајанин, који је досадашњи вршилац дужности ректора.

Он је истакао да ће Универзитет дати све од себе да унаприједи наставни процес, међународну сарадњу, као и сарадњу са привредом и предузећима у Бањалуци и региону.

„Инсистираћемо да се кроз измјене и допуне закона о високом образовању редефинише однос Универзитета и организационих јединица”, нагласио је Гајанин.

Он каже да ће се радити и на повећању међународне видљивости бањалучког Универзитета, као и присутности публикација у међународним часописима.

„Један од наших захтјева биће да се повећају услови, односно критеријуми за избор у академска звања”, рекао је Гајанин.

Он је навео да на бањалучком Универзитету студира више од 20.000 студената, а да има више од 1.300 запослених.

Говорећи о угледу Универзитета, Гајанин је истакао да је рејтинг за непуне двије године порастао за 1.700 мјеста на Вебометриксовој листи.

„Осим тога, перманентно биљежимо тренд раста публиковања научних радова у међународно признатим часописима”, нагласио је Гајанин.

Радослав Гајанин изабран је 10. новембра прошле године на функцију вршиоца дужности ректора Универзитета у Бањалуци, а прије тога је обављао дужност проректора за научно-истраживачки рад и развој Универзитета.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар