Вијести

Разбијач Југославије Месић из Приштине позвао да се БиХ хитно увуче у НАТО

НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА МУТИ ВОДУ ОКО БиХ И ТВРДИ ДА СУ САД И АЛИЈАНСА ЈОШ ПОТРЕБНИ РЕГИЈИ

ЦЕНТРАЛНОЈ шиптарској манифестацији у Приштини поводом 20. годишњице доласка НАТО-а на Косово, присуствовао је бивши председник Хрватске Стјепан Месић.

Један од водећих хрватских разбијача Југославије, НАТО-Шиптарима је рекао:

„Посебно желим овом приликом нагласити улогу међународне заједнице, посебно Сједињених Америчких Држава и НАТО савеза, који су у многоме спријечили најкрвавији могући сценарио на Косову. То посебно наглашавам, јер потреба за дјеловањем међународне заједнице у регији још увијек постоји. То се посебно односи на Босну и Херцеговину. У сусједству Косова имамо позитиван примјер Сјеверне Македоније, која је успјела под вођством Зорана Заева, премијера те државе и уз снажну подршку међународне заједнице, направити историјски искорак у стабилизовању те земље и њеном приступању НАТО савезу, који се очекује у децембру ове године. При томе су веома значајну улогу одиграли и Албанци, који живе у Сјеверној Македонији и тиме показали да су државотворни фактор у тој земљи“, казао је Месић.

Рекао је да, нажалост, у Босни и Херцеговини нема тако јаких и одлучних лидера који су спремни да раде за добробит свих грађана као што је случај у Северној Македонији:      

„Због тога са овог мјеста позивам међународну заједницу и водеће државе међународне заједнице да помогну Босни и Херцеговини“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар