Вијести Федерација/БиХ

Скупови подршке Дудаковићу у Бихаћу, Тузли, Зеници и Мостару

ОКУПЉАЊЕ У БИХАЋУ ОРГАНИЗОВАЛИ И КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА И ВЛАДА КАНТОНА

У ВИШЕ градова Федерација БиХ – Бихаћу, Тузли, Зеници и Мостару – одржани су митинзи подршке ратном команданту тзв. Армије РБиХ, Атифу Дудаковићу и 12-сторици његових сабораца Петог корпуса, осумњиченима за злочин против човjечности, и ратни злочин против српских цивила током посљедњег рата на простору БиХ.

На Градском тргу у Бихаћу, гдје је Дудаковић ухапшен, скуп подршке су организовала удружења бивших бораца, Кабинет градоначелника и кантонална влада. За њих је, поручили су, Пети корпус „водио је часну борбу” захваљујући, како су поручили, њиховим генералима, командантима и борцима.

Суд БиХ је јуче одбио приједлог државног Тужилаштва да се Дудаковићу и 12-орици припадника Петог корпуса одреди једномјесечни притвор након што су ухапшени у петак.

Истина о ратним злочинима почињеним под командом ратног команданта тзв. Амије РБиХ, Атифа Дудакоића над Србима у јесен 1995. на територији западне Крајине, на подручју Петровца, Кључа, Санског Моста и Крупе на Уни, утврђује се већ 12 година.

У вези са тим злочином достављено је осам хиљада доказних страница, документације за 256 убијених особа, а најстарија жртва имала је 99 година, а најмлађа девет година.

Дудаковић није само налогодавац већ и извршилац.

А о томе постоје бројни докази и чак видео снимци па се вјерује да Дудаковића тешко може да спасе било која одбрана.

Дудаковић је осумњичен за планирање, наређивање и убиства.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар