Вијести

У Бајиној Башти ухапшен федерални посланик Салко Зилџић – због пиштоља и „исказнице ОБА“

ТРЕНУТНО ЈЕ У ПРИТВОРУ У УЖИЦУ – У СРБИЈИ ХТИО ДА У ЗАТВОРУ ПОСЈЕТИ РОЂАКА ДАМИРА МЕХИЋА
  • Зилџић је за пиштољ имао дозволу, али није га могао унијети у Србију. Незванично, казао је да је заборавио да му је оружје у аутомобилу

КОД федералног посланика Салке Зилџића припадници Граничне полиције Србије пронашли су пиштољ и исказницу Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА), објавио је Кликс.

Почасна исказница ОБА баца потпуно ново свјетло на овај случај и тренутно није познато откуд у његовом посједу такав документ, ко му га је издао и зашто с обзиром да се ради о политичару, пише овај портал.

Зилџић је ухапшен при уласку у Србији на Граничном прелазу Бајина Башта. Он је тренутно у притворској јединици у Ужицу, а српски медији наводе да му је одређен притвор до 30 дана.

Српски медији пишу да га је полиција лишила слободе приликом претреса аутомобила којим је путовао, а у којем се налазило ватрено оружје, односно пиштољ са пуним оквиром муниције.

Оружје није пријавио на граници, а нема ни дозволу за држање и ношење ватреног оружја у Републици Србији.

Зилџић је за наведени пиштољ имао дозволу, међутим, према прописима – није га могао унијети у Србију. Он је, незванично, казао да је заборавио да му је оружје у аутомобилу.

Амбасадор БиХ у Београду Александар Врањеш јутрос је рекао да Амбасада нема званичну информацију да је у Србији приведен федерални посланик Салко Зилџић (СДА) и да наведени није затражио ни конзуларну помоћ амбасаде.

„Дневни аваз“ је објавио да је Зилџић је наводно у Србију кренуо како би у затвору посјетио блиског пријатеља, Дамира Мехића Бибија, али ову информацију за сада нико није потврдио.

Мехић је недавно ухапшен на београдском аеродрому због фалсификовања докумената, а из БиХ је побјегао од издржавања затворске казне од 17 и по година.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар