Влада РС

Цвијановић: Изузетно је значајно обиљежавање Видовдана – крсне славе Војске РС

У МРКОЊИЋ ГРАДУ: ВАЖНО ДА БРАНИМО ВРИЈЕДНОСТИ НА КОЈИМА ПОЧИВАЈУ СРПСКА И НАША СЛОБОДА
  • „Обавеза је институција Републике Српске да воде рачуна о свим борцима Војске РС. Омогућили смо демобилисаним борцима који имају 65 година, али немају довољно стажа, да примају мјесечни износ најниже пензије“

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је данас у селу Медна код Мркоњић Града да је изузетно значајно обиљежавање Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ, јер је празник саборности и подсјећа на све важне догађаје у историји српског народа.

„Ако погледате много уназад, онда видите колико је важних догађаја и тешких одлука било везано за Видовдан. Важно је да институције, Српска православна црква и сви грађани промовишу и унапређују вриједности на којима почива наша слобода. То је порука овог дана“, рекла је новинарима Цвијановићева на обиљежавању Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ.

Она је истакла да се морају поштовати они који су дали животе за слободу и одбранили Републику Српску.

„То је задатак свих нас. Обавеза институција Републике Српске јесте да води рачуна о свим борцима Војске Републике Српске. Трудимо се да различитим програмима и видовима помоћи, које смо развијали низ година, покажемо да смо ту и да треба да помогнемо“, навела је Цвијановићева и напоменула да је најновијом усвојеном мјером омогућено демобилисаним борцима који имају 65 година, али немају довољно осигураног стажа, да примају мјесечни износ најниже пензије.

Она је нагласила да је ријеч о нечему што јесте унапређење и поштовање вриједности на којима почива друштво у Српској и истакла да је основна вриједност – слобода.

Војска Републике Српске Формирана је 12. маја 1992. године одлуком Народне скупштине Српске Републике БиХ у Бањалуци.

Интегрисана је у Оружане снаге БиХ као Трећи пук.

(Српска)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар