Влада РС

Цвијановић пренијела овлашћења на потпредсједницу Владе Сребренку Голић

ФОРМАЛНИ ПОТЕЗ У СУСРЕТ ПОЛАГАЊУ ЗАКЛЕТВИ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ РС И ФОРМИРАЊУ ВЛАДЕ
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: „Министри који остају, али и они који неће остати у Влади Српске, морају да буду на услузи колегама да би транзициони период прошао безболно. Ми смо тим и не очекујем проблеме“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић данас је предала овлашћења потпредсједнику Владе Сребренки Голић.

Цвијановићева је навела да ће у уторак, 20. новембра, након што буде завршено полагање заклетви у Народној скупштини Српске, бити саопштено име мандатара за састав нове владе како би могао почети да обавља консултације.

„Огроман дио консултација у глобалу је обављен и остаје још да се ради на одређеним појединостима“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је нагласила да су све политике већ утврђене. „Сигурна сам да ћемо имати брзо, ефикасно и једноставно формирање извршне власти“, нагласила је Цвијановићева.

Она је навела да је на данашњој сједници Владе констатовано да то треба да се догоди ускоро.

„Министри који остају, али и они који неће остати у Влади Српске, морају да буду на услузи колегама да би транзициони период прошао безболно. Ми смо тим и не очекујем проблеме, јер је предложени мандатар Радован Вишковић учествовао у доношењу одређених политика и као шеф Клуба посланика СНСД-а успјешно сарађивао са Владом“, каже Цвијановићева.

Она је подсјетила да је сачињен буџет Републике Српске за наредну годину и да је све остало припремљено.

„Идемо у избор Владе, а након тога у усаглашавање стратешких докумената и ту нема застоја“, поручила је Цвијановићева.

„Смјена Чубриловића је унутрашње питање ДНС“

СМЈЕНА Недељка Чубриловића са функције замјеника предсједника ДНС-а унутрашње је питање те политичке партије – оцијенила је Жељка Цвијановић.

Нагласила је да не може коментарисати шта се дешава у ДНС-у, али и рекла да је као предсједник Владе Српске имала одличну сарадњу са Чубриловићем, који је и предсједник Народне скупштине.

„Премијеру је увијек важно какву сарадњу има са предсједником Народне скупштине“, рекла је новинарима у Бањалуци Цвијановићева.

Предсједништво ДНС-а разријешило је јуче Недељка Чубриловића функције замјеника предсједника странке на захтјев предсједника странке Марка Павића.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар