Влада РС

Цвијановић: Протести у РС су организовани плански ради дестабилизације њене власти

„ШТО ОНИ ВИШЕ ОБЕЗВРИЈЕЂУЈУ СРПСКУ ТО ЈЕ ВИШЕ ЉУБАВИ ПРЕМА РЕПУБЛИЦИ“
  • „Јавности се покушава представити да је ријеч о спонтаним протестима, а онда се као случајно ту нађу одборници и посланици из опозиционих политичких партија. Ми нисмо наивни, те ствари су оркестриране и веома плански се раде“
  • „Утицај међународне заједнице у БиХ је толики да је дошло до потпуне контаминације и политички и ментално. Наводни утицај Русије називају малигним, а као сваки други је доброћудан, добронамјеран. То је невјероватно“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске, Жељка Цвијановић, рекла је да су протести у Српској организовани плански с циљем дестабилизације Републике и њене власти.

„Јавности се покушава представити да је ријеч о спонтаним протестима, а онда се као случајно ту нађу одборници и посланици из опозиционих политичких партија. Ми нисмо наивни, те ствари су оркестриране и веома плански се раде, покушавају се на сваки начин дестабилизовати Република и власт“, истакла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је у протеклом периоду било ситуација и када се атаковало на Народну скупштину Републике Српске, када су опозиционе партије хтјеле да блокрају институције, користили звиждаљке у скупштинској сали, нису дозвољавали да се ради у жељи да испровоцирају проблем.

„Ми смо знали колико је важно да се ради и да ниједна институција не смије да застане. Правили су и митинг против власти, ми смо направили контрамитинг – промоције Српске, на којем је било много више људи него на оном са опозицијом“, навела је Цвијановићева за београдску Телевизију „Пинк 3″.

Она је додала да је опозиција само продуковала причу против институција Републике Српске, те да нису разумијели да се за своју републику бори и бранећи датум њеног рођења на обиљежавању Дана Републике.

„Они нису ни дошли на обиљежавање тог значајног датума, а и како ће доћи ако иза леђа раде Републици то што раде. Ми смо имали тешку муку и да одбранимо право на референдум. Предсједник (Републике Милорад) Додик и ја, између осталих, давали смо због тога изјаве пред Тужилаштвом БиХ.  Хтјели су да нас гањају као криминалце зато што желимо да обиљежавамо Дан Републике“, подсјетила је предсједник Владе Српске.

Она је нагласила да се из тог обезврјеђивања Српске, које долази од опозиције, рађа све више љубави према Републици, те да је власт у Српској поред уставног патриотизма, показала и економски патриотизам, остварујући добре резултате и борећи се са тешким проблемима, не дозвољавајући било коме да обезвриједи Републику Српску.

На молбу да прокоментарише информацију да ће Велика Британија послати 40 припадника војске који ће се придружити Мисији ЕУ и НАТО-а у БиХ како би „спријечили руско мијешање у октобарске изборе“, Цвијановићева је рекла да је у БиХ присутно много њих у функцији да се спријече одређени изборни резултати јер знају како ствари стоје и по анкетама и по опредјељењу грађана.

„Утицај међународне заједнице у БиХ је у тој мјери да је дошло до потпуне контаминације и политички и ментално. Наводни утицај Русије називају малигним, а као сваки други је доброћудан, добронамјеран. То је невјероватно“, оцијенила је Цвијановићева.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар