Влада РС

Каран: Сви који су против 9. јануара – против су Републике Српске

НА ПАЛАМА РАЗГОВАРАО СА СИНИШОМ КОСТРЕШЕВИЋЕМ И БРАНИМИРОМ ШЕХОВЦЕМ
  • Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН: Све у вези са медијским нападима против Дана Републике само је доказ колико је била мудра и исправна политика и прије 31 годину, да се створи Република Српска
  • Синиша КОСТРЕШЕВИЋ: Више од 800 полицајаца директно учествује у обезбјеђењу, комуникација са Кантоном Сарајево и другим јединицама је коректна. Некакве организације покушавају направити беспотребну тензију. Не сумњам да ће све протећи у потпуном миру 9. јануара у Источном Сарајеву, како и доликује једној прослави

ГРАЂАНИ могу бити сигурни и мирни поводом обиљежавања 9. јануара, а сви они који су против тог празника, против су и Републике Српске, рекао је Синиша Каран, Министар унутрашњих послова Републике Српске.

– Све у вези са медијским нападима против Дана Републике само је доказ колико је била мудра и исправна политика и прије 31 годину, да се створи Република Српска – рекао је Каран на Палама након састанка са директором Полиције Синишом Кострешевићем и начелником Полицијске управе Источно Сарајево Бранимиром Шеховцем.

Каран је рекао да је Дан Републике Српске уставан и законит.

– Често чујемо од неких самозваних или међународних званичника да је Дан Републике Срспке неуставан. То није тачно. Устав БиХ је тачно предвидио да је то питање које се регулише Уставом Републике Српске, да је питање празника питање Републике, која је то успјешно одредила Законом о празницима Српске и Законом о Дану Републике Српске. Потврду, трајност и вјечност тог датума потврдили су и грађани Српске на свом референдуму – навео је Каран.

Према његовим ријечима, МУП Српске је упознат са безбједносним догађајима у вези са обиљежавањем Дана Републике, прати све и имаће адекватне одговоре. Он је нагласио да, без обзира на близину ентитетске границе, МУП Републике Српске има довољно капацитета и података, па нема бојазни да се може догодити било шта што би могло превазићи њихове капацитете.

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић рекао је да је велики дио посла завршен, да су у току генералне пробе у којима учествују полицијски ешалони, техника и опрема, те да провјеравају и будност обезбјеђења.

– Више од 800 полицијских учесника учествује директно у обезбјеђењу, комуникација са Кантоном Сарајево и другим јединицама је коректна. То су некакве организације које покушавају направити беспотребну тензију. Не сумњам да ће све протећи у потпуном миру 9. јануара у Источном Сарајеву, како и доликује једној прослави – рекао је Кострешевић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар