Вијести Влада РС

Лукач: МУП Српске сада школује 500 кадета да попунимо све полицијске станице

НАСТУПИО ПРЕД ПОСЛАНИЦИМА ПОВОДОМ ИЗВЈЕШТАЈА О РАДУ МУП У 2021.
  • Нагласио да постављање знакова којима ће возачи бити информисани о стационарним камерама за контролу брзине саобраћаја није законска обавеза

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач истакао је пред посланицима у Народној скупштини да је Министарству унутрашњих послова /МУП/ потребна подршка свих институција у Српској како би још квалитетније радило и штитило грађане.

„Полиција се бори против свих видова криминала и корупције и надлежним институцијама је доставила извјештаје и када је ријеч о Бобар банци, Алумини и осталим случајевима.

Тако ћемо и наставити“, рекао је Лукач у завршној ријечи о извјештају о раду МУП-а за прошлу годину. Он је подсјетио да МУП ове године школује 500 кадета како би били попуњене станице полиције у Српској и истакао да се МУП бори и против полицајаца који несавјесно раде.

„Имамо подмлађен полицијски кадар што је веома значајно. Повећали смо и школовање на 14 мјесеци како бисмо имали квалитетне полицајце који могу одговорити свим изазовима“, нагласио је Лукач.

Према његовим ријечима, није законска обавеза постављање знакова којима ће возачи бити информисани о стационарним камерама за контролу брзине саобраћаја.

Он је подсјетио да су плате полицајаца ове године повећаване два пута и навео да је то потребно радити и убудуће.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар