Влада РС

Министарство трговине и туризма РС: Од сутра ниже цијене нафтних деривата

БЕНЗИН И ДОСАД БИО У СРПСКОЈ ЈЕФТИНИЈИ НЕГО У ХРВАТСКОЈ, СРБИЈИ И ВЦРНОЈ ГОРИ

ЦИЈЕНЕ нафтних деривата од сутра ће бити ниже на пумпама у Републици Српској, потврђено је у Министарству трговине и туризма.

Према информацијама које су достављене Министарству, поједини дистрибутери нафтних деривата су већ у току данашњег дана снизили цијене у износу од 0,05 КМ по литри горива.

Од почетка године примјетан је знатан раст цијена нафте на свјетском тржишту, што се директно одразило и на раст цијена нафтних деривата у свим земљама, па тако и у Републици Српској.

Примјера ради, цијена нафте по барелу у мају износила је 73,43 долара, док је у јануару износила 66,23 долара. Уколико би се правило поређење са цијенама нафтних деривата у земљама окружења, попут Србије, Црне Горе и Хрватске, видљиво је да су цијене у Републици Српској ниже. Просјечна цијена ЕУРО ДИЗЕЛ 5 горива у Републици Српској у мају износила је 2,24 КМ, БМБ 98 2,37, док је БМБ 95 био 2,25 КМ“, наведено је из Министарству трговине и туризма РС.

Министарство трговине и туризма ће на сутрашњој редовној сједници информисати Владу Републике Српске о кретању цијена нафтних деривата у Републици Српској.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар