Вијести Влада РС

МУП Српске позвао бањалучко тужилаштво да испита тачност навода оптужбе Сузане Радановић

МИНИСТАРСТВО НАГЛАСИЛО: «УКОЛИКО ИМА ДОКАЗЕ – НЕКА ПОСТУПА ПО ЗАКОНУ»

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Републике Српске позвало је Окружно јавно тужилаштво Бањалука да испита тачност навода и изјасни се поводом тешких оптужби Сузане Радановић у којима износи име наводно одговорног за смрт њеног сина Давида Драгичевића, а које су пренијели поједини портали.

„Наиме, бањалучко тужилаштво води истрагу у вези са смрћу Давида Драгичевића, а како је Радановићева лично прозвала припадника МУП-а Републике Српске за убиство, тражимо да се ОЈТ јавно очитује“, наведено је у саопштењу МУП-а РС.

Наводе да уколико тужилаштво има доказе нека поступа у складу са законом, јер свако за кога се утврди да је одговоран за кривично дјело треба да одговара пред правосудним органима у складу са законом.

Сузана Радановић, мајка страдалог Давида Драгичевића, на свом Фејсбук профилу објавила је статус којим је директно оптужила припадника МУП-а за убиство њеног сина.

Истрага смрти Давида Драгичевића ни након годину и три мјесеца није завршена. На захтјев родитеља, Давидово тијело је у марту ове године превезено у Аустрију гдје је сахрањен по други пут.

Тијело младог Бањалучанина Давида Драгичевића је, након шест дана потраге, пронађено на ушћу Црквене у Врбас 24. марта прошле године.

https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/MUPpozvaobanjaluckotuzilastvodaispitaoptuzbeSuzaneRadanovic/551156

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар