Влада РС

На бањалучки аеродром слетио први авион „Ryanair“ – отворена линија за Стокхолм

СЛИЈЕТАЊУ ПРИСУСТВОВАЛИ И ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ И ИГОР РАДОЈИЧИЋ
  • Новоизабрани председник Српске Жељка Цвијановић: „Ово је један од најзначајнијих догађаја за Републику Српску и њене грађане. Преговори за успостављање авио-линија су трајали годинама и изузетно ми је драго што је то сада реализовано“

ДАНАС је на бањалучки аеродрому слетио  је у 10:10 први авион компаније „Ryanair“ који је летио из Стокхолма.

Авион је традиционално дочекан воденим топовима.

На аеродром су авион дочекали Жељка Цвијановић, предсједник Владе РС, Игор Радојчић, градоначелник Бањалуке, Наталија Тривић, начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику, Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза РС, Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора и Предраг Глухаковић, министар трговине и туризма РС.

Душко Ковачевић, директор Аеродрома РС рекао: „Ово је велики дан како за Бањалуку, тако и за Републику Српску“. И додао:

„Ми ћемо свакако настојати да проширимо сарадњу са још неким компанијама и да грађанима понудимо још неке интересантне дестинације на које би могли летјети“.

Новоизабрани председник Српске Жељка Цвијановић оцијенила је:

„Ово је један од најзначајнијих догађаја за Републику Српску и њене грађане. Преговори за успостављање авио-линија су трајали годинама и изузетно ми је драго што је то сада реализовано“.

Владимир Милићевић, пилот који је управљао авионом који је долетио из Стокхолма рекао је:

„Лет је протекао уредно, али је било турбуленција јер је дувао јак јужни вјетар, а на бањалучки аеродром смо дошли да останемо, односно да наставимо сарадњу“, навео је Милићевић.  .

Исти авион је одвезао (нове) путнике за Стокхолм.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар