Влада РС

Потписан меморандум о реконструкцији дијела магистралног пута Фоча-Шћепан Поље

ПОТПИСЕ ПОСТАВИЛИ ПРЕМИЈЕР ВИШКОВИЋ И ПРЕДСТАВНИК КИНЕСКЕ КОМПАНИЈЕ CRBC
  • Радован ВИШКОВИЋ: Оно што је са кинеском компанијом договорено и са Министарством финасија и компанијом CRBC јесте да заједно преговарамо са кинеском Еским банком која ће обезбиједити финасијска средства да што прије дођемо у позицију одобрења финансијских средстава за изграду овог пута

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић и представници кинеске компаније CRBC потписали су Меморандум о реконструкцији дијела магистралног пута Фоча-Шћепан Поље, вриједан око 100 милиона евра.

Вишковић је рекао да је планирана изградња око 15 километара магистралног пута.

– Оно што је са кинеском компанијом договорено и са Министарством финасија и компанијом CRBC јесте да заједно преговарамо са кинеском Еским банком која ће обезбиједити финасијска средства да што прије дођемо у позицију одобрења финансијских средстава за изграду овог пута – рекао је Вишковић.

Генерални директор CRBC за југоисточну Европу Јанг Донг рекао је да су у подручју грађевинарства извели многобројне велике пројекте у Србији и Црној Гори.

– Сада овим пројектом улазимо и на тржиште Републике Српске. Сматрам да ће ово бити веома важан пројекат за становнике Републике Српске али и за регион – навео је он.

Потписивању је присуствовала министар финансија Зора Видовић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар