Влада РС

Потписан уговор за градњу регионалне болнице у Требињу – биће готова за 30 мјесеци

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЋУРИЋ: ВОЛИО БИХ ДА НАЈВИШЕ ПОСЛА УВИЈЕК ИМА - ПОРОДИЛИШТЕ
  • Министар здравља РС Ален ШЕРАНИЋ: Вриједност пројекта је 128 милиона КМ. Болница у Требињу значајно ће допрнијети развоју здравства у Херцеговини
  • Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Ријеч је о модерној болници која ће допринијети да Српска заокружи здравствени сектор тиме што ће имати модерне регионалне болнице, што је приоритетни циљ у здравству

Извор: РТРС

МИНИСТАР здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић потписао је у Бањалуци, са представником изабране групе понуђача за реализацију пројекта, уговор о изградњи нове болнице у Требињу.

Ријеч је о једном од најзначајнијих пројеката Владе Српске у здравственом систему, чији је циљ изградња савремено опремљене болнице за пружање квалитетних здравствених услуга по највишим стандардима, грађанима Требиња и сусједних општина и градова.

Вриједност пројекта процијењује се на 128 милиона КМ.

Шеранић је рекао да би модерена болница у Требињу требало да буде изграђена у рок 30 мјесеци од увођења извођача радова у посао, додајући да ће овај пројекат значајно допрнијети развоју здравства у Херцеговини.

– Очекујем да ћемо кроз сарадњу са извођачем завршити посао у року и да ће бити обезбијеђено све потребно за квалитетнију здравствену услугу у Херцеговини – рекао је Шеранић.

Потписивању уговора у Влади Републике Српске, присуствовали су и предсједник Републике Милорад Додик и српски члан и предсједавајућа Предсједништва Жељка Цвијановић.

Додик очекује да ће у наредних мјесец дана бити положен камен темељац за изградњу нове болнице у Требињу, а да ће за 30 мјесеци становништво Херцеговине добити савремену здравствену установу.

Након свечаности потписивања уговора о изградњи нове болнице у Требињу вриједног 128 милиона КМ, Додик је појаснио да је ријеч о реализацији дугогодишњег плана рјешавања проблема болничког сектора у Републици Српској, подсјетивши да је до сада много изграђених и реконструисаних болница.

Цвијановићева је рекла да је изградња нове болнице у Требињу велики подухват и да на тај начин институције Републике Српске испуњавају обећање и обавезу да пацијентима и здравственим радницима омогуће боравак и рад у адекватним условима.

Подсјетила је да је ријеч о модерној болници која ће допринијети да Српска заокружи здравствени сектор тиме што ће имати модерне регионалне болнице, што је приоритетни циљ у здравству.

Вршилац дужности директора Болнице Требиње Недељко Ламбета истакао је да је ово историјски дан за град и Херцеговину, јер ће бити изграђена модерна здравствена установа са најсавременијим одјељењима.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да му је жеља да у новоизграђеној болници највише посла буде у породиљском одјељењу.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар