Влада РС

Свечаношћу на Тјентишту озваничен почетак градње дионице магистралног пута Гацко-Фоча

„МРКОЊИЋ ПУТЕВИ“ ГРАДИЋЕ ТРАСУ ДОЛИНОМ СУТЈЕСКЕ - ДО БРОДА НА ДРИНИ
  • Премијер Радован ВИШКОВИЋ: Радови су вриједни 36,6 милиона КМ. Ово је саобраћајница која ће повезати Херцеговину са остатком Републике Српске. Поносан сам на то што се у мом мандату рјешава један од највећих инфраструктурних изазова у овом дијелу Српске

ДАНАС je озваничен почетак изградње нове трасе магистралног пута Гацко-Фоча, поддионице Тјентиште-Брод на Дрини и моста преко ријеке Дрине.

Предвиђена је изградња 11 километара дуге трасе, која се протеже долином ријеке Сутјеске, а радови би требали бити завршени у року од три године. Радове на овој дионици изводиће предузеће „Мркоњић путеви“.

Премијер Вишковић истакао је да је ријеч о пројекту вриједном 36,6 милиона КМ, те да је то саобраћајница која ће повезати Херцеговину са остатком Републике Српске.

– Поносан сам на то што се у мом мандату рјешава један од највећих инфраструктурних изазова у овом дијелу Српске – рекао је премијер Вишковић на Тјентишту гдје је озваничен почетак радова.

Догађају је присуствовао ресорни министар Недељко Чубриловић и вршилац дужности директора Путева Републике Српске Милан Дакић.

Дакић је најавио је да ће ово предузеће у наредном периоду на подручју Херцеговине бити велики инвеститор када је ријеч о инфраструктурним пројектима.

– На овом подручју Путеви, као и Влада Српске, већ три године улажу значајна властита финансијска средства. Ту су и средства у износу од 12 милиона КМ гдје групација Фортис ради дио пута од Фоче ка Шћепан Пољу. Преговарамо са том фирмом да заврши и два велика клизишта – рекао је Дакић.

Он је додао да пројекат реконструкције магистралног пута Фоча-Шћепан Поље бити настављен са кинеском компанијом CRBC са којима је прије неколико дана потписан меморандум.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар