Влада РС

Вишковић: Имовина је црвена линија преко које Република Српска неће прећи

„НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ОТИМАЊЕ ОНОГА ШТО НАМ ПО ДЕЈТОНСКОМ СПОРАЗУМУ И УСТАВУ БиХ ПРИПАДА“
  • „Ко помиње имовину Федерације БиХ? Нико. Проблем је само имовина Српске. Хоће да нам узму путеве, воде, шуме, школе, болнице, обданишта… И шта је онда Република Српска? Зашто је у Дејтону исцртана линија разграничења? Да подијели народ? Не. Та линија дијели имовину. Заједничка имовина је само она на којој су изграђене заједничке институције“
  • „Република Српска ниједан корак није урадила на штету БиХ. Само БиХ ради против Српске. Заједничка изјава политичких партија из ФБиХ о имовини политички је памфлет, иза којег стоји покушај пребацивања кривице на Српску“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је питање имовине црвена линија преко које Република Српска неће прећи, поручујући да Српска неће дозволити отимање оног што јој је по Дејтонском споразуму и Уставу припало.

Вишковић је истакао да је политичком Сарајеву проблем искључиво имовина Републике Српске.

– Ко помиње имовину Федерације БиХ? Нико. Проблем је само имовина Српске. Хоће да нам узму путеве, воде, шуме, школе, болнице, обданишта… И шта је онда Република Српска? Зашто је у Дејтону исцртана линија разграничења? Да подијели народ? Не. Та линија дијели имовину. Заједничка имовина је само она на којој су изграђене заједничке институције – поручио је премијер Српске данас у Бањалуци.

Он је истакао да да Република Српска није проблем Босне и Херцеговине, али да не може дозволити да јој неко, како је рекао, ради о глави.

– Не можете нам одузети имовину. Никада нећу издати интересе Републике Српске и предати имовину Српске. Не могу издати 20.000, 30.000 бораца који су се борили за Републику Српску – нагласио је премијер.

Вишковић је поручио политичким представницима из ФБиХ да се не играју Републиком Српском, ако желе да очувају БиХ.

– Република Српска ниједан корак није урадила на штету БиХ. Само БиХ ради против Српске – јасан је Вишковић.

Он је рекао да је заједничка изјава политичких партија из ФБиХ о имовини политички памфлет, иза којег стоји покушај пребацивања кривице на Републику Српску.

– То је по ко зна који пут смишљена прича у Федерацији БиХ, чији је циљ да се терет немогућности формирања власти пребаци на Републику Српску и да се њене институције и званичници етикетирају. Из истог разлога су политичке партије у Сарајеву потписале заједничку изјаву о имовини. Ријеч је о политичком памфлету који су искористили да кажу да Република Српска крши Устав – рекао је Вишковић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар