Влада РС

Вишковић: Јахорина дошла до ранга великих туристичких и скијашких центара Европе

ДОДИК: РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ – СА СВОЈИХ МИЛИОН СТАНОВНИКА – СПОСОБНА ЗА ВЕЛИКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ
  • Нова гондола на Пољицама је капацитета 3.600 скијаша, а два шестосједа могу да приме 9.400 скијаша
  • Слиједе улагања и у гондолу из правца Пала до врха планине, а потом – и гондолу од Лукавице до Јахорине
  • Милорад ДОДИК: Наредну годину ћемо прогласити годином инвестиција јер 9. јануара почињемо обиљежавање 30 година Републике Српске која је изашла из фазе да стално нешто поправља, крпи, а ушла у фазу да може да прави капиталне објекте
  • Република Српска је стабилна, на добром је путу, без обзира што нас покушавају застрашити са стране, Српска има свој циљ. Република Српска – нагласио је Додик – неће одустати од своје снаге, не смијемо поклекнути
  • Радован ВИШКОВИЋ: Градићемо и радићемо и у наредном периоду. Наша је намјера да се развијају и други капацитети широм Републике Српске, од Игришта па до Мањаче у западном дијелу Српске

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас су на Јахорини свечано отворили новоизграђену кабинску гондолу “Пољице”, два шестосједа, два ски-лифта и седам километара нових вјештачких оснијежених стаза.

Гондола на Пољицама је капацитета 3.600 скијаша, а два шестосједа могу да приме 9.400 скијаша.

Велики инфраструктурни пројекти, ски-лифтови сидро и тањир, оспособљавање стазе за спуст послије 30 година, седам нових километара за осњежавање, као и расвјета стазе “Новак Ђоковић”, урађени су уз подршку Владе Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, речено је на свечаном отварању.

Додик је честитао и захвалио Олимспијском центру и свим пријатељима који су били укључени у реализацију овог пројекта.

“Ово је резултат велике визије као неодвојивог плана развоја модрене и слободне Републике Српске. Све што радимо, радимо на добробит младих генерација у Српској које долазе да наставе наш пут”, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, власти у Српској наставиће са инвестицијама широм Републике Српске у свим областима привредно-економског дјеловања.

“Част је овдје бити и свједочити још једном успјеху који смо несумњиво остварили заједничким напорима, не само градећи све ово на Јахорини већ и доказујући да то можемо”, рекао је .

Најавио је улагања и на Мањачи, Игриштима и на другим мјестима, гдје ће се радити и на водоводима, канализацији, довођењу електричне енергије

Поменуо је и гондолу из правца Пала до врха планине:

“Када то завршимо, чека нас гондола од Лукавице до планине. Увијек има великих послова, а један од највећих у овом граду биће тунел који ћемо почети да радимо у наредној години који повезује Лукавицу и Пале, а омогућиће да та комуникација не буде дужа од десет минута”.

Нагласио је да има разлог зашто ће наредну годину прогласити годином инвестиција, напоменувши да 9. јануара почиње обиљежавање 30 година Републике Српске која је изашла из фазе да стално нешто поправља, крпи, а ушла у фазу да може да прави капиталне објекте, што је несумњиво Јахорина.

“Увјерен сам да ће Јахорина свих наредних година остати топ дестинација и учинићемо да то тако буде”, истакао је Додик.

“Република Српска је стабилна, на добром је путу, без обзира што нас покушавају застрашити са стране, Српска има свој циљ. Република Српска неће одустати од своје снаге, не смијемо поклекнути”, рекао је Додик.

Увјерен је да све што раде иде на добробит генерација које долазе и да ће те генерације то разумјети.

“Поносан сам на оно што је данас Република”, рекао је Додик и подсјетио да је јуче у Броду отворен један капиталан пројекат – гасовод који је ушао у Српску из правца Хрватске.

За идућу годину је рекао да слиједи изградња ауто-пута, који је приоритет, те брзе саобраћајнице од Вишеграда до Лукавице.

То су велике инвестиције, то није мало, популација од милион људи је заиста способна ако може све да их понесе, а ја кажем да смо ми способни. То показује све оно што смо оставили иза нас”, истакао је Додик.

Истакао је да се политичари мјере према томе шта остављају иза себе, а он наводи да ће још доста тога да остави и због тога мисли да је потребно да сви будемо окупљени.

Морамо се научити да прослављамо успјех, а не да гледамо ко је то радио, па да то због тога не волимо. Успјех свакога, сваке општине, била у власти или опозицији, успјех је свих нас и желим да дам допринос томе”, рекао је Додик.

Свечаној церемонији присуствовали су и министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске Недељко Ћорић, директор Олимпијског центра /ОЦ/ “Јахорина” Дејан Љевнаић и предсједник Надзорног одбора ОЦ “Јахорина” Недељко Елек, српски режисер Емир Кустурица, и многи званичици из јавног и политичког живота.

Вишковић: Наставићемо да градимо- од Игришта до Мањаче

  • Са поносом можемо да кажемо да је Јахорина данас велико градилиште и да смо дошли у позицију да се за само нешто више од годину дана, када се квадрат земљишта продавао од 80 до 100 КМ, данас стигло до 2.000 евра”

ПРЕМИЈЕР Радован Вишковић истакао је значај инвестирања у Олимпијски центар Јахорина који не заостаје за сличним дестинацијама широм Европе, те најавио улагања и у друге капацитете широм Српске, од Игришта до Мањаче.

“Ако не улажете, онда не можете очекивати ни бенефите ни резултате”, истакаоје Вишковић на отварању гондоле Пољице на Јахорини.

Он је истакао да гондола на Пољицама ни по чему не може заостати ни за којом гондолом широм Европе.

“Данас је Јахорина препознатљива, у рангу је најозбиљнијих туристичких и скијашких капацитета у Европи, овдје има шта да се види и понуди”, рекао је Вишковић и додао да је за мало више од десет дана од званичног почетка зимске сезоне више од 20.000 људи дошло да користи садржаје Олимпијског центра.

Он је са поносом истакао да је Република Српска дошла у позицију да на Јахорини може да понуди оно што се нуди у зимским центрима у Европи.

“Градићемо и радићемо и у наредном периоду. Наша је намјера да се развијају и други капацитети широм Републике Српске, од Игришта па до Мањаче у западном дијелу Српске. Желимо да градимо сличне капацитете и да осталим нашим грађанима понудимо овакве садржаје да не морају путовати стотине и више километара”, истакао је Вишковић.

“Са поносом можемо да кажемо да је Јахорина данас велико градилиште и да смо дошли у позицију да се за само нешто више од годину дана, када се квадрат земљишта продавао од 80 до 100 КМ, данас стигло до 2.000 евра”, навео је Вишковић.

Према његовим ријечима, то је знак да су на добром путу, да имају добре визије, али и добар менаџмент у Олимпијском центру који је препознао шта треба да ради и понуди гостима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар