Влада РС

Вишковић: Какав Уставни суд! Само четири дана након Шмита донио – идентичну одлуку!

ПРЕМИЈЕР РС УПОЗОРИО: ТАКВИМ ПОСТУПАЊЕМ САМО СЕ ДОПРИНОСИ РАЗГРАДЊИ БиХ
  • „То је најдиректнији могући доказ да су те двије одлуке доносене у међусуобној кооординацији, те да иза њих стоје политички, а не правни мотиви, с циљем унижавања позиције Републике Српске и отимања њених надлежности“

ДАНАШЊОМ одлуком о доношењу привремене мјере о забрани примјене Закона о непокретној имовини, по апелацији бошњачког члана Предсједништва Дениса Бећиревића, Уставни суд је, по ко зна који пут, показао да је продужена рука интереса одређених кругова међународне заједнице и да се у свом раду не руководи правом, него политиком, саопштио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

– Кад је ријеч о Уставном суду БиХ, ништа нас више не може изненадити, па и кад, само четири дана након наводног високог представника, доносе практично идентичну одлуку, овај пут само упаковану у правну форму – истакао је Вишковић.

Како он додаје, ово је најдиректнији могући доказ да су ове двије одлуке доносене у међусуобној кооординацији, те да иза њих стоје политички, а не правни мотиви, с циљем унижавања позиције Републике Српске и отимања њених надлежности.

– Оваквим поступањем, не гради се се БиХ, како у Сарајеву мисле, него само доприноси њеној разградњи и фрустрирајућем расту неповјерења српског народа због констатаних удара на дејтонске надлежности Републике Српске – каже Вишковић.

Вишковић наводи да је овај пут на мети Закон о непокретној имовини, те да би други пут могло бити нешто друго са префиксом Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар