Влада РС

Вишковић: Наставићемо са изградњом ХЕ Бук Бијела у границама Српске – без обзира на препреке

„ОД ИЗУЗЕТНЕ ЈЕ ВАЖНОСТИ ДА ПРЕМОСТИМО ПОЛИТИЧКЕ ПРЕПРЕКЕ И ДОБИЈЕМО 93 МЕГАВАТА ЧИСТЕ ЕНЕРГИЈЕ“
  • Радован ВИШКОВИЋ: Жао нам је што Црна Гора није препознала свој интерес да се прикључи реализацији овог пројекта и да га заједно изведемо у значајно увећаном капацитету

ВЛАДА Републике Српске наставиће са реализацијом хидроенергетског пројекта Бук Бијела, без обзира на изазове са којимa се суочава, поручио је предсједник Владе Радован Вишковић.

– Од изузетне је важности да премостимо политичке препреке које нам стоје на путу, те да добијемо нових 93 мегавата часова чисте енергије и обезбједимо сигурну енергетску будућност за будућа покољења. Жао нам је што Црна Гора није препознала свој интерес да се прикључи реализацији овог пројекта и да га заједно изведемо у значајно увећаном капацитету, али и без тога, наставићемо са изградњом Бук Бијеле у оквирима граница Републике Српске – додао је Вишковић.

Како је он навео, обавеза и интерес Српске, јесте да се активно и убрзано ради на смањењу зависности од енергије произведене из угља.

– Изградњом Бук Бијела бићемо ближи циљу да смањимо зависност од неупоредиво скупље и еколошки значајно неповољније производње енергије из угља. Из тог разлога активно ћемо радити на даљем развоју пројекта Бук Бијелa и других хидроенергетских капацитета, те, упоредо с тим, подстицати производњу енергије из сунца и вјетра – напоменуо је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар