Влада РС

Вишковић Салкићу: Смета вам Република Српска, али не и плата њеног потпредсједника

ПОДСЈЕТИО ГА ДА СРБИ У ФБиХ НЕМАЈУ ПРАВО ДА ИЗАБЕРУ СВОГ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ТОГ ЕНТИТЕТА
  • Предсједник Владе РС му поручио: Уколико вам не одговара све оно што годинама користите – из моралних разлога поднесите оставку на функцију потпредсједника Републике Српске

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да Рамизу Салкићу не сметају плата потпредсједника Српске и све привилегије које та функција омогућава а које годинама користи, али да, када то затреба у политичке сврхе и за ситну политичку промоцију, исказује нетрепељивост и позива на укидање Републике Српске и напрасно се сјети „угрожених“ права бошњачког народа.

Реагујући на јуче упућено отворено писмо, Вишковић је позвао Салкића уколико му не одговара све оно што годинама користи – да из моралних разлога поднесе оставку на функцију потпредсједника Републике Српске.

Вишковић је навео да се Салкићу обраћа као потпредсједнику Републике Српске којег је на ту функцију изабрао бошњачки народ, док његов народ, Срби у ФБиХ, немају ту могућност.

– Такође, како сте се представили и потписали тако нешто не постоји па се ви на овај начин лажно представљате, па не видим разлог ни да вам одговарам – поручио је Вишковић.

Премијер Српске подсјетио је Салкића на неколико важних чињеница, од којих је прва да је изабран за потпредсједника Републике Српске и да треба да научи и титуларе других институција у Републици Српској и да се правилно представља када се обраћа.

Рамиз Салкић

Вишковић је нагласио да је Република Српска свим својим грађанима омогућила једнаке услове и права на шта су, како је навео, поносни у Српској.

– Господине Салкићу, у неким дијеловима ФБиХ, а ви живите у ФБиХ, а зарађујете плату у Републици Српској, Срби нису ни конститутиван народ, што се гарантује Уставом као највећим правним актом и Срби не могу имати легитимне представнике свог народа у ФБиХ – истакао је Вишковић.

Вишковић је Салкићу поручио да се лажно и увредљиво обратио.

– Када то учините по Уставу и искрено, можемо разговарати и Влада Републике Српске и ја лично опредјељен сам и свакодневно посвећен и радим за добробит свих грађана у Републици Српској – навео је Вишковић.

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић упутио је јуче отворено писмо премијеру Српске, у којем је навео да се „у ентитету, чији је предсједник Владе, проводи свеопшта системска дискриминација Бошњака, са елементима апартхејда ради поновног прогона оних који су се вратили да живе на својим огњиштима“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар