Влада РС

Вишковић: Српска има највећу запосленост и највећи просјек плата у својој историји

НАГЛАСИО ДА СУ РЕЗУЛТАТИ ПОСТИГНУТИ МЈЕРАМА КОЈЕ СУ ЗАЈЕДНО КРЕИРАЛИ ВЛАДА И ПОСЛОВНА ЗАЈЕДНИЦА
  • Предсједник Владе РС Радован ВИШКОВИЋ: У сарадњи са нашом пословном заједницом инвестирали смо годишње више од 420 милиона КМ у реални сектор, који то враћа повећањем плата, запослености, стандарда, БДП-а, покривености увоза извозом која је у четвртом кварталу премашила 75 одсто

Извор: РТРС

РЕПУБЛИКА Српска биљежи највећу запосленост у својој историји, као и највећи износ просјечне плате. До ових резултата дошло смо рекордним улагањем у привреду и у уској сарадњи са пословном заједницом, истакао је данас премијер Српске Радован Вишковић.

Вишковић је рекао да је током његовог мандата на мјесту премијера Влада Српске имала више него коректан дијалог са Унијом послодаваца, Привредном комором и синдикатима и да је продукт тога је највећи број запослених до сада.

Он је рекао да су ти резултати постигнути мјерама које су заједно креирали Влада и пословна заједница Српске.

– У сарадњи са нашом пословном заједницом инвестирали смо годишње више од 420 милиона КМ у реални сектор, који то враћа повећањем плата, запослености, стандарда, БДП-а, извоза, покривености увоза извозом – рекао је Вишковић у Бањалуци, гдје је присуствовао конференцији о изазовима и будућности пословања.

Он је додао да у четвртом кварталу покривеност увоза извозом у Српској премашује 75 одсто.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар