Влада РС

Вишковић у Пекингу посјетио корпорацију CSCEC која гради ауто-пут Вукосавље-Брчко

РАЗГОВАРАО СА ЊЕНИМ ПОТПРЕДСЈЕДНИКОМ ЏОУ ЈОНГОМ И РЕКАО ДА ЈЕ ИМПРЕСИОНИРАН ВИЂЕНИМ
  • Премијер Радован ВИШКОВИЋ: Поносан сам што кинески гигант послује и изводи радове и у Републици Српској. Влада Српске је опредијељена да са кинеском државном корпорацијом у области грађевинског инжењеринга, која има свјетски углед и репутацију, и у будућности сарађује на реализацији важних инсфраструктурних пројеката
  • CSEEC је рангирана као девета компанија међу Топ 500, док међу грађевинским компанијама заузима прво мјесто у свијету

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је у Пекингу највећу кинеску државну корпорацију у области грађевинског инжењеринга (China State Construction Engineering Group Co. – CSCEC), чија су грађевинска достигнућа међу највећим и најнапреднијим у свијету.

Ова корпорација се бави реализацијом великих грађевинских пројеката у области инфраструктуре, путног, авио и жељезничког саобраћаја, енергетских објеката, сателитских центара и софистициране стамбене изградње.

Вишковић је разговарао са њеним потпредсједником Џоу Јонгом. који је истакао да компанија има велико искуство у градњи и реализацији највећих пројеката у свијету, те навео да тренутно изводи највеће грађевинске пројекте у 85 земаља свијета, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

CSEEC је рангирана као девета компанија у Топ 500 компанија, док међу грађевинским компанијама заузима прво мјесто у свијету.

Јонг је нагласио да компанија ради на важним пројектима у Републици Српској, истакавши да ће посао бити квалитетно завршен на понос Републике Српске и Народне Републике Кине.

Вишковић је навео да је импресиониран оним што је видио у овој компанији, истакавши да је поносан што послује и изводи радове и у Републици Српској.

Премијер Српске је нагласио да је Влада Републике Српске опредијељена да са кинеском државном корпорацијом у области грађевинског инжењеринга, која има свјетски углед и репутацију, и у будућности сарађује на реализацији важних инсфраструктурних пројеката.

Јонг је закључио да се сви послови, који су започети у Републици Српској, одвијају према плану и биће завршени у предвиђеном року, нагласивши да ће кроз те пројекте Република Српска и Народна Република Кина додатно учврстити и подићи пријатељство на још виши ниво.

CSCEC изводи радове на ауто-путу Вукосавље-Брчко у Републици Српској.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар