Влада РС

Вишковић у Пекингу разговарао о сарадњи са врхом компаније СССС која је изградила пут „Милош Велики“

ВАНГ ТОНЏУ: ИМАМО 240 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА ПРОМЕТА И ТРЕЋИ СМО У СВИЈЕТУ
  • ТОНГЏУ: Радимо на великим пројектима и инвестирамо у другим земљама, помажући тако њихов развој
  • Радован ВИШКОВИЋ: Влада Српске опредијељена за сарадњу са компанијом CCCC. Ово је била прилика да се покрене и оствари сарадња између Српске и кинеске државне компаније за комуникације и изградњу, на добробит обје стране

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Пекингу, у оквиру радне посјете Народној Републици Кини, са предсједником кинескe државне компаније за комуникације и изградњу (China Communications Construction Company – CCCC) Ванг Тонџуом (Wang Tongzhou).

Представљајући рад кинеске државне компаније за комуникације и изградњу, предсједник компаније Ванг Тонџу нагласио је да је то једна од највећих компанија у НР Кини, са прометом од 240 милијарди долара, која има дугу традицију и велико искуство у изградњи саобраћајне инфраструктуре, мостова на мору, лука, аеродрома, жељезница, тунелa, додајући да се у посљедње вријеме доста ради на урбаном развоју и екологији.

Ова државна кинеска компанија, трећа у свијету са највише изведених радова, према ријечима Ванг Тонџуа, ради на великим међународним пројектима и инвестира у другим земљама свијета, помажући тако развој земаља у којима инвестира.

Предсједник компаније CCCC је истакао да сарадњу са својим партнерима заснивају поштујући њихове потребе, а користећи своје предности и искуства у реализацији великог броја разних пројеката, на обострано задовољство.

На састанку је истакнуто да је CCCC реализовала важне инфраструктурне пројекте и у нашем региону као што су изградња аутопута „Милош Велики“ у Србији, аутопута у Црној Гори и жељезнице Београд-Будимпешта, саопштено је из Владе Српске.

Вишковић је истакао да је Влада Српске опредијељена за сарадњу са компанијом CCCC, указавши да је у посљедње вријеме, у Републици Српској, забиљежена реализација многих значајних пројеката у области инфраструктуре, енергетике, саобраћајне и жељезничке путне комуникације.

На састанку је оцијењено је да је ово била још једна прилика да се покрене и оствари сарадња између Републике Српске и кинеске државне компаније за комуникације и изградњу, на добробит обје стране.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар