Влада РС

Вишковић: У помоћ грађанима Републике Српске уложићемо 280 милиона КМ

ПРЕМИЈЕР НАЈАВИО И ПОВЕЋАЊЕ ЈАВНИХ ИНВЕСТИЦИЈА ЗА 90 МИЛИОНА КМ
  • Већ је донесена одлука о давању једнократних помоћи пензионерима, борцима и младима од 18 до 30 година

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић најавио је данас раст јавних инвестиција у Српској за скоро 200 милиона КМ више него прошле године и 280 милиона КМ улагања за помоћ грађанима Републике Српске.

– Реагујући као одговорна власт на растућу инфлацију и скок цијена животних намирница ми предузимамо мјере које једино стоје на располагању некој власти, а то је да покушамо повећати инвестиције и јавну потрошњу – рекао је Вишковић новинарима у Невесињу гдје је данас присуствовао обиљежавању славе града.

Он је навео да је Влада, да би повећала јавну потрошњу, прибјегла повећању плата, пензија, борачких додатака и социјалних давања, које ће у јуну бити исплаћене увећане за 10 одсто.

– У Народној скупштини Републике Српске усвојен је ребаланс буџета, имали смо раст прихода везано за раст директних и индиректних пореза, дијелом је то везано и за инфлацију, као и за већи економски раст и већу уплату доприноса, тако смо 358 милиона у суштини поново вратили грађанима кроз повећања плата, пензија и додатака – истакао је Вишковић.

Премијер је додао да је донесена и одлука о давању једнократних помоћи пензионерима, борцима и младима од 18 до 30 година у Републици Српској.

– Повећали смо инвестиције за 90 милиона марака. У буџету за ову годину ставка јавне инвестиције била је 150 милиона марака, сад је то 240 милиона марака, а прошле године та ставка је била мања од 45 милиона марака – рекао је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар