Влада РС

Вишковић: Влада Српске ће помоћи општинама погођеним поплавама

ПРЕМИЈЕР ОБИШАО НАЈУГРОЖЕНИЈЕ ТАЧКЕ У НОВОМ ГРАДУ И КОСТАЈНИЦИ
  • У Новом Граду рекао и да ће Влада Српске затражити и помоћ од Министарства финансија у Савјету министара за поплављене општине у Српској: „Општине из Федерације БиХ су такође од тог министарства тражиле помоћ, а наши људи нису знали да исто то могу, па сам то ја учинио у име свих поплављених општина у Српској“

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је поплављена подручја у Новом Граду.

Обишао је новоградско насеље Млакве.

Премијер Српске је рекао да приоритетно треба ријешити питање реконструкције препумпне станице.

Вишковић је рекао да је у разговору са начелником општине Мирославом Дрљачом сазнао да би тај пројекат коштао између 700.000 и 800.000 КМ и да се тај новац мора обезбиједити.

Навео је да ће Влада Српске помоћи општинама погођеним поплавама, а упоредо је тражио и помоћ од Министарства финансија у Савјету министара за поплављене општине у Српској.

– Општине из Федерације БиХ су такође од тог министарства тражиле помоћ, а наши људи нису знали да исто то могу, па сам то ја учинио у име свих поплављених општина у Српској – рекао је Вишковић.

Истакао је да се у наредном периоду мора више радити на превенцији и јачању система одбране од поплава.

Дрљача је рекао је данас повољнија ситуација, да је водостај Уне у опадању и износи 510 центиметара, што је у оквирима редовних мјера одбране од поплава.

– Главна тема разговора била је како дјеловати у будућности како не би долазило до оваквих ситуација. Још од поплава 2014. године свјесни смо да је приоритетно питање реконструкција препумпних станица – рекао је Дрљача.

Поплаве које су задесиле Нови Град нанијеле су огромне штете и на стадиону Млакве, а вода која је прекрила терен до врха голова дошла је и до трибина.

Премијер Српске је посјетио и Костајницу.

Општине Нови Град, Костајница и Козарска Дубица, те град Приједор погођени су поплавама усљед обилних киша у протеклих неколико дана.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар