Влада РС

Вишковић: За повећање плата у просвјети, култури, здравству и правосуђу – 70 милиона КМ

УСЛИЈЕДИЋЕ И МЈЕРЕ ВЛАДЕ РС КОЈЕ ЋЕ ОМОГУЋИТИ ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА У ПРИВРЕДИ
  • Премијер Радован ВИШКОВИЋ: Биће донијета и нова одлука о повећању најниже плате у Републици Српској

У БАЊАЛУЦИ је одржан састанак предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића са представницима политичких странака које чине већину у Народној скупштини Српске о сету закона којима ће бити регулисано повећање плата у Српској.

Састанку су присуствовали и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и министарка финансија Зора Видовић.

Вишковић је упознао представнике странака из владајуће коалиције о сету законских рјешења које је припремила Влада Републике Српске, а којима ће бити регулисано повећање плата у Републици Српској.

За ове намјене, према ријечима предсједника Владе Радована Вишковића, из буџета Републике Српске на годишњем нивоу биће издвојено 70 милиона КМ, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Ријеч је о Закону о платама запослених у јавним установама у области здравства Републике Српске, Закону о измјенама Закона о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда Републике Српске, Закону о измјенама Закона о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима у Републици Српској, Закону о измјени Закона о платама запослених у области културе Републике Српске, те Закону о платама запослених у области правосуђа.

Приједлоге ових закона, Влада Републике Српске разматраће на сутрашњој сједници по хитном поступку, како би их што прије упутила у процедуру у Народну скупштину Републике Српске, с циљем да ступе на снагу 1. јуна 2021. године.

Предсједник Владе упознао је представнике странака владајуће коалиције да ће Влада донијети и мјере с циљем повећања плата радника у реалном сектору, које се, прије свега, односе на повећање неопорезивог дијела личних примања, као и да ће донијети нову одлуку о повећању најниже плате у Републици Српској, наведено је у саопштењу.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар