Влада РС

Вишковић: Забрана уласка Ковићу – доказ да у БиХ постоји издвојени центар моћи

„ТАЈ ЦЕНТАР ЈЕПОД ДИРЕКТНОМ КОНТРОЛОМ БОШЊАЧКИХ ПОЛИТИЧКИХ СТРУКТУРА“
  • Најавио да ће Влада Републике Српске затражити од надлежних институција БиХ хитно и аргументовано објашњење како један уважени и признати историчар може представљати „пријетњу по безбједност БиХ“ и чију он то, конкретно, угрожава безбједност изношењем својих ставова

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је најоштрије осудио забрану уласка у БиХ професору београдског Филозофског факултета Милошу Ковићу.

– Забрана уласка уваженом професору Ковићу представља директан доказ да су институције БиХ, а поготово кад је ријеч о безбједносном сектору, издвојени центар моћи, у служби и под директном контролом бошњачких политичких структура, којим су, јавно, уста пуна БиХ и људских права, а које у стварности чине све што могу да угрозе права српског народа, укључујући и право на слободно изражавање и изношење чињеница – рекао је Вишковић за Срну.

Он је најавио да ће Влада Републике Српске затражити од надлежних институција БиХ хитно и аргументовано објашњење о томе како један уважени и признати историчар може представљати „пријетњу по безбједност БиХ“ и чију он то, конкретно, угрожава безбједност изношењем својих ставова.

– Бојим се да ће ова одлука политичког Сарајева грубо нарушити и односе између Србије и БиХ, и то у тренутку док политичко руководство Србије упорно и истрајно ради на нормализацији међунационалних односа у цијелом региону, а посебно у БиХ – нагласио је Вишковић.

Гранична полиција БиХ, на граничном прелазу Вардиште, забранила је јуче улазак у БиХ професору Милошу Ковићу уз образложење да „представља пријетњу по безбједност БиХ“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар