Glavno Svijet

Moćna eksplozija u centru Pariza: Najmanje 36 povrijeđenih, 12 u teškom stanju

UZROK JE VJEROVATNO BILO CURENJE GASA, U EPICENTRU PEKARA NA UGLU ULICA TREVIZ I SENT-SESIL
  • Pariski vatrogasci intervenisali su zbog curenja gasa u ulici Treviz kada se dogodila ekspozija, što objašnjava zbog čega se među petoro životno ugroženoih nalaze i dva vatrogasca

JAKA eksplozija dogodila se danas u pekari u devetom arondismanu u Parizu, na uglu ulica Treviz i Sent-Sesil, javili su policija i novinari Frans presa.

Eksplozija je kako izgleda posljedica nesrećnog slučaja i moguće je da je izazvana curenjem gasa, naveli su policijski izvori.

Portparolka pariske policije rekla je da su vatrogasci trenutno na mjestu eksplozije i da je ima ukupno 36 povrijeđenih od kojih je 12, među kojima su tri vatrogasca, u teškom stanju. Međutim, mrtvih nema, ali je petoro (dva vatrogasca) povrijeđenih u životnoj opasnosti.

Pariski vatrogasci intervenisali su zbog curenja gasa u ulici Treviz kada se dogodila ekspozija, prenosi Frans pres.

Ulica je puna stakla jer je više izloga okolnih prodavnica slomljeno od siline eksplozije, prenose novinari agencije Frans pres.

Vatrogasci su izvlačili povrijeđene ljude iz prozora i evakuisali stanovnike zgrada dok je dim obavio ulicu Treviz.

Na nekoliko desetina metara od mjesta eksplozije moglo se vidjeti kako se zbrinjava oko desetak povređenih ljudi.

Izgorjele ruševine i slomljeno staklo prekrili su pločnik oko zgrade gdje se nalazi pekara koja izgleda kao crna olupina.

Jedna žena koja živi u zgradi gde se nalazi pekara rekla je da su svi prozori u stanu ekspodirali i sva vrata koja su bila otvorena su izljetela iz ragastova. Ona i njena porodica nisu mogli da izađu iz zgrade i spasli su vatrogasci koji su postavili merdevine.

Premijer Eduar Filip, ministar unutrašnjih poslova  Kristof Kastaner, tužilac Pariza Remi Ets i gradonačelnica Pariza Mišel Idalgo došli su na mjesto eksplozije.

Kastaner je rekao da je „situacija pod kontrolom“ i da je oko 200 vatrogasaca uključeno u operaciju.

Kancelarija pariskog tužioca saopštila je da je otvorena istraga o mogućim uzrocima eksplozije.

Ovo se dogodilo u vrijeme kada je glavni grad Francuske u pripravnosti i pod velikim mjerama obezbeđenja uoči još jednog protesta „žutih prsluka“.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar