Видео Одабрано Свијет

НАТО-распоп Дедеић Хрватима: Срби су реметилачки фактор на Балкану

ЗНАЈУ ДОБРО У ЗАГРЕБУ ДА БИ МИРАШОМ БИЛИ ЗАДОВОЉНИ И СЕКУЛА ДРЉЕВИЋ И АНТЕ ПАВЕЛИЋ
  • СЛАТКИ СНОВИ: „Да не мисле имовину (СПЦ) да дају на коришћење Црногорској православној цркви, не би је ни враћали (држави). Од 600 цркава и манастира ми немамо ниједну, све је окупирала српска црква, којој и није стало до цркава и манастира, већ до рушења власти у Црној Гори“
  • „За Српску православну цркву Црна Гора није држава, већ српска покрајина, а Црногорци су Срби, али ту су се преварили“ – изговорио је.  Као да се последњих недеља ништа не догађа. Тачније: као да они који долазе на молебане и литије подржавају Ђукановића и његову „ЦПЦ“

ДИРЕКТОР удружења грађана Црногорска православна црква (ЦПЦ) Мираш Дедеић гостовао је у темисији „Бујица“ загребачке телевизије З1 коју води „домољуб“ Велимир Бујанец.

И, није изневерио очекивања. Ни оних којима је његова НВО потребна, ни оних који су му обезбедили микрофон.

Није пропустио да каже и „да су Срби реметилачки фактор на Балкану“.

Још им је посаветовао да се мало спусте на земљу, јер више нема велике Србије“.

Хрватима је подишао и измишљотином да је новац Српске православне цркве, извучен из Црне Горе, коришћен за финансирање српских ратних злочинаца.

Још је устврдио да су се неки од њих скривали у манастирима под управом СПЦ у Црној Гори, па чак и у Острогу.

Коментаришући Закон о слободи вероисповести, навео је да је црквена имовина власништво црногорске државе којој се сада враћа.

„Да не мисле ту имовину да дају на коришћење Црногорској православној цркви, не би је ни враћали. Од 600 цркава и манастира ми немамо ниједну, све је окупирала српска црква, којој и није стало до цркава и манастира, већ до рушења власти у Црној Гори“, нагласио је.

Додао је да би у Црној Гори лако могло доћи до грађанског рата ако одредбе тог закона не би биле примењене.

Мираш (лажни Михаило) казао је и да се у Сребреници догодио „стопостони геноцид“, али мањи од геноцида који је Србија починила у Црној Гори 1918. и 1920. године.

„За Српску православну цркву Црна Гора није држава, већ српска покрајина, а Црногорци су Срби, али ту су се преварили“ – изговорио је, као да се последњих недеља ништа не догађа.

Тачније: као да они који долазе на молебане и литије подржавају Ђукановића и његову „ЦПЦ“.

Очекивано, оспорио је и недавну прославу 800. годишњице аутокефалности Српске православне цркве:

„Српска православна црква постоји, постоје и верујући људи, али без томоса, кога нема до Берлинског конгреса. Касније је добила други томос и присајединила Црну Гору и остале православне цркве у једну и за то је платила цариградском патријарху милион и по златних швајцарских франака“.

Бујанец, наравно, није пропустио прилику да се услика са маскираним Дедеићем јер зна да би њиме био задовољан омиљени Црногорац Анте Павелића Секула Дрљевић.

Испод слике је написао:

„Загреб – Митрополит Црногорски Михаило након снимања Бујице у друштву генерала ХОС-а Анте Пркачина, саборског заступника и бившег министра културе др Златка Хасанбеговића и уредника емисије Велимира Бујанца“

http://fakti.org/okologladac/natoslavujraspopdedeichrvatimasrbisuremetilackifaktornabalkanu

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар