Video Svijet

U Podgorici brutalno pretučen mladić zbog tri prsta, pokreće li Milov režim spiralu nasilja?

VUČIĆ ODRŽAO HITNO SAVJETOVANJE „ZBOG POGORŠAVANJA SITUACIJE U REGIONU“
  • Linč se dogodio u nastavku dočeka vaterpolista koji su osvojili treće mjesto na EP. Jurili ga usred Podgorice, sustigli, oborili i tukli nogama. Policija nije intervenisala niti ikoga privela, a morala je (zbog dočeka) biti u blizini
  • Na podgorički linč odreagovao je rektor Cetinjske bogoslovije Gojko PEROVIĆ: „Užasne su danas viđene scene fizičkih sukoba u Podgorici. Ko digne ruku na brata svoga, ili pokuša da baci kamen – taj neka se ne nada ničemu dobrome. Sukobi, svađe, mržnja, provokacije – nemaju blagoslov Crkve i oni dobro donijeti ne mogu nikome“

MONTENEGRINI-dukljani – čiji idoli su Sekula Drljević, Krsto Zrnov Popović i Milo Đukanović – prešli su na oprobane metode linča.

Za ulično nasilje usred glavnog grada Crne Gore, koje Đukanovićeva policija nije ni pokušala da spriječi. A morala je i najvjerovatnije – mogla.

Jer, dogodilo se u nastavku dočeka vaterpolista Crne Gore koji su na EP osvojili treće mjesto.

U skladu sa parolom-obećanjem sa dočeka – „Branićemo ovih dana Crnu Goru od dušmana“ – desetak mladih Đukanovićevih `crvenih neoustaša` brutalno je pretuklo jednog mladića.

Junački: deset na jednoga!

Jurili su ga. Navodno zato što je podigao tri prsta uvis.

Sustigli, oborili na asfalt i brutalno tukli nogama.

Jedna od krilatica takvih je „Nikad više 1918“. Uz podršku vlasti, njome su prošle godine `ukrašavali` i zidove i skupo plaćene bilborde. U vrijeme obilježavanja stogodišnjice od podgoričke Velike skupštine srpskog naroda u Crnoj Gori.

Ništa Đukanoviću, a ni njegovim NATO-pokroviteljima, nije smatalo što je to inicijalno njemačka krilatica koja je bila u opticaju u  Vajmarskoj republici. Da bi je potom preuzeo  i Hitler.

Na podgorički linč odreagovao je rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović:

„Užasne su danas viđene scene fizičkih sukoba u Podgorici. Ko digne ruku na brata svoga, ili pokuša da baci kamen – taj neka se ne nada ničemu dobrome. Sukobi, svađe, mržnja, provokacije – nemaju blagoslov Crkve i oni dobro donijeti ne mogu nikome“.

On je poručio da treba da okrene glavu na drugu stranu onaj kome se ne dopada nečija pjesma ili zastava:

„Isto tako – ko čuje provokaciju na svoj račun ili ružnu riječ, neka se pravi da je nije čuo. Braća smo. Malo nas ima da bismo se dijelili“.

Đukanovićevom režimu nipošto ne odgovaraju mirni protesti. Što duže traju – to oni više gube.

Njima trebaju sukobi i krv. U njihovom je interesu da ih `proizvedu`.

Vjerovatno i zato, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić hitno je, kako Tanjug saznaje, sazvao savjetovanje zbog pogoršane situacije u regionu.

Učestvovali su ministri odbrane, spoljnih i unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović i direktor BIA Bratislav Gašić.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar