Vijesti

Istražni pritvor trojici od desetorice napadača na Srbe u Uzdolju

ZBOG OPASNOSTI DA BI OMETALI KRIVIČNI POSTUPAK I PONOVILI NEDJELO

ISTRAŽNI sudija odredio je pritvor trojici od desetorice osumnjičenih za nedavni napad na pripadnike srpske manjine u mestu Uzdolje kod Knina, dok su u kafiću gledali utakmicu Crvene zvezde i švajcarske ekipe Jang Bojs.

Oni su saslušani u tužilaštvu u Šibeniku koje je zatražilo određivanje istražnog zatvora za sve osumnjičene. Pritvor je tražen zbog opasnosti da će ometati krivični postupak i opasnosti od ponavljanja nedjela.

Zbog napada u Uzdolju 21. avgusta, policija je privela deset osoba, a ranije u avgustu su privedene četiri osobe kojima je posle ispitivanja tužilaštvo odredilo jednomjesečni pritvor.

Policija traga za još jednim napadačem.

Tužilaštvo tereti sve privedene da su po dogovoru ušli u kafić u Uzdolju, znajući da tu veći broj građana srpske nacionalnosti gleda prenos utakmice Crvene zvezde. Cilj im je bio da se s njima obračunaju kao s građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije.

Napadači su maskirani fantomkama, majicama i maramama, noseći razne drvene i metalne predmete ušli u kafić i uz pogrdne reči uništavali inventar i nasrtali na goste.

U kafiću su tada bili vlasnik i 18 gostiju, među kojima je bilo i djece.

U napadu je povrijeđeno pet osoba, a šteta se procjenjuje na oko 25.000 kuna (3.400 evra).

Za krivično djelo nasilničkog ponašanja napadačima prijeti kazna do tri godine zatvora, kao i za nanošenje fizičkih povreda, a predviđena kazna za oštećenje tuđe stvari je od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar