Федерација/БиХ

Цвијановић: Из ФБиХ слушамо срамне изјаве да је терористичка пријетња у БиХ „равна нули“

РАМО ИСАК СЕ ЧАК СПРДА СА ТВРДЊАМА ДА У БиХ И НА БАЛКАНУ ПОСТОЈИ 20 ТЕРОРИСТИЧКИХ ЋЕЛИЈА
  • Српски члан Предсједништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Министар Хелез Србима пријети ратом и измишља руске војне кампове у Српској, а сада данима упадљиво ћути на аларматне медијске натписе, поткријепљене фотографијама на којима вехабије вјежбају пуцање на војним полигонима у ФБиХ
  • Као да се све то не дешава у земљи која је била, пропорционално броју становника, неславни европски рекордер по броју страних бораца који су на страни терористичких група ратовали у Ираку и Сирији

Извор: РТРС

СВЕ жртве тероризма у Републици Српској и БиХ имале су своје породице, које су због наоружаних и мржњом задојених екстремиста остале без својих најмилијих, рекла је српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић.

На данашњи дан 2015. године извршен је терористички напад на Полицијску станицу у Зворнику, приликом кога је убијен полицајац Драган Ђурић, а рањене његове колеге Стево Миловановић и Жељко Гајић.

Крајем исте године, 18. новембра, у терористичком нападу у сарајевском насељу Рајловац, убијена су два припадника Оружаних снага БиХ, Недељко Радић из Невесиња и Армин Салкић из Витеза.

– Нажалост, када слушамо срамне изјаве из ФБиХ да је „терористичка пријетња у БиХ равна нули“, дјелује као да намјерно заборављају да су се ови напади десили прије мање од једне деценије – истакла је Цвијановић.

Навела је да док све озбиљне државе дјелују превентивно, како би спријечиле такве нападе, у Сарајеву упорно затварају очи пред терористичком пријетњом.

– Неозбиљни званичници, попут Раме Исака, чак поспрдно коментаришу упозорења обавјештајних служби појединих европских земаља која указују на постојање 20 активних терористичких ћелија у БиХ и на Балкану. Министар Хелез Србима пријети ратом и измишља руске војне кампове у Републици Српској, а сада данима упадљиво ћути на аларматне медијске натписе, поткријепљене фотографијама на којима вехабије вјежбају пуцање на војним полигонима у ФБиХ. Као да се то све не дешава у земљи која је била, пропорционално броју становника, неславни европски рекордер по броју страних бораца који су на страни терористичких група ратовали у Ираку и Сирији – истакла је српски члан Предсједништва.

Нагласила је да све указује да БиХ, коју је британски Би Би Си не тако давно назвао „колијевком модерног џихадизма“, није извукла никакве поуке из своје блиске прошлости.

– Зато смо дужни да упорно захтијевамо од надлежних безбједносних институција на свим нивоима власти да ураде све како би спријечиле да се понове напади попут оних у Зворнику и Рајловцу – закључила је Цвијановић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар