Федерација/БиХ

Генерал Гојко Кнежевић преузео дужност начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ

НАГЛАСИО ДА БИ НАЧЕЛНИЦИ ШТАБОВА РЕГИОНА ТРЕБАЛО ДА СЕ ЧУЈУ БАР ЈЕДНОМ МЈЕСЕЧНО
  • Генерал Кнежевић именован је за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ на сједници Предсједништва БиХ у новембру. Од 2018. године био је на дужности замјеника начелника Оружаних снага БиХ
  • Примопредаји дужностри између Кнежевића и Сенада Машовића присуствовали су и министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез и замјеник министра одбране Александар Гогановић

ГЕНЕРАЛ Гојко Кнежевић преузео је дужност начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ од Сенада Машовића.

Кнежевић је рекао да је најважнији успјех претходног генералског кора што у много изазовних мисија није било људских губитака и истакао да ће у врху приоритета новог генералског кора бити наставак учешћа у операцијама подршке миру, као и наставак деминирања и помоћ цивилном становништву.

– Радиће се и на унапређењу услова живота припадника Оружаних снага БиХ, као и грађењу повјерења у мултинационалним оружаним снагама, какве су у БиХ. Међу приоритетима ће бити и јачање регионалне сарадње – навео је Кнежевић.

Додао је да би начелници штабова региона требало да се чују бар једном мјесечно.

– Резултати Оружаних снага ће увелико бити условљени и радом Министарства одбране у Савјету министара – рекао је Кнежевић.

Фото: bosnainfo.ba

Машовићу и осталим генералима који су стекли услове за пензију, пожелио добро здравље и личну и породичну срећу.

Машовић, који је на функцији начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ био од 2018. године, рекао је да су током његовог мандата успјешно грађене Оружане снаге упркос бројним изазовима и пожелио свом насљеднику много успјеха у обављању дужности.

Данашњој примопредаји присуствовали су и министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез и замјеник министра одбране Александар Гогановић.

Генерал Кнежевић именован је за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ на сједници Предсједништва БиХ у новембру.

Кнежевић је од 2018. године био на дужности замјеника начелника Оружаних снага БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар