Федерација/БиХ

Изетбеговић: Са Ердоганом ћу договорити финансирање аутопута од Сарајева до Београда

ОТКРИО ДА ДИО АУТОПУТА ПРЕКО ВИШЕГРАДА ТРЕБА ДА ИМА „КРАК ПРЕМА НОВОМ ПАЗАРАУ“
  • „Нашег пријатеља нешто не воле на Западу, а има пуно искомплексираних Бошњака који га не воле и у овој земљи“, рекао је Изетбеговић на трибини одржаној у организацији Асоцијације младих СДА Илиџа

ПРЕДСЈЕДНИК СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да наредне седмице у Сарајево долази турски предсједник Реџеп Таип Ердоган са којим ће, између осталог, договорити модел финансирања аутопута од Сарајева до Београда.

Изетбеговић је додао да ће договорити модел финансирања ауто-пута према Београду преко Тузле и назад, преко Вишеграда, са краком за Нови Пазар.

„Нашег пријатеља нешто не воле на Западу, а има пуно искомплексираних Бошњака који га не воле и у овој земљи“, рекао је Изетбеговић на трибини одржаној у организацији Асоцијације младих СДА Илиџа.

Он сматра да је проблем тим људима што је Ердоган „један моћан муслимански лидер каквог одавно није било“.

„Нису им мрски муслимани који су примитивни, нешколовани, који им нису конкуренција. Али, када се једна Турска са 20. мјеста за десет година попне на десето мјесто када је ријеч о економском развоју, кад једно чудо праве, кад праве највећи аеродром на свијету, кад носи терете унутрашњег тероризма, унутрашњег рата и свих оних ратова које има око својих граница и кад има три милиона избјеглица те брине о њима, такав човјек им иде на нерве“, истакао је Изетбеговић.

Он је поручио да ће турском предсједнику показати да има и пријатеље, да има и оних „који су поносни на њега“, преноси телевизија Н1.

Министарство иностраних послова БиХ саопштило је раније да је примило информацију о најави радне посјете предсједника Турске Реџепа Таипа Ердогана БиХ и прослиједило је Предсједништву БиХ као органу надлежном за комуникацију са органима других земаља у рангу шефа државе.

Турски медији раније су најавили да би Ердоган требало да одржи велики предизборни скуп у Сарајеву, 20. маја, након што су му Њемачка и Аустрија забраниле организовање политичког скупа у тим земљама.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар