Одабрано Федерација/БиХ

Јовановић: Тражиће од нас да решимо Косово, брутално, као пред гласање у УН о Украјини

БИО ГОСТ У ЕМИСИЈИ ГЛАВНОГ БОШЊАЧКОГ ТВ-ПРОПАГАНДИСТЕ СЕНАДА ХАЏИФЕЈЗОВИЋА
  • Када погледаш листу председничких кандидата, најлибералнији међу њима је Вучић. Он не жели Србију у НАТО, али то не жели ни Понош ни било који други председнички кандидат. Сви имају исти став о Косову – не признају косовску независност и сматрају га делом Србије. Када погледају у Босну, сви они виде само Бањалуку и РС. Са Додиком су или били у загрљају или ће му сутра пасти у загрљај, уколико на том месту не буде Вучић
  • Нико неће имати разумевања за политичко жонглирање... Рекли су нам – или ћете бити Белорусија или наша савезница, Трећег пута нема. Нисте ви Кина и Индија
  • Запад се паметно поставио према Србији и показао више разумевања од нас самих. Разумели су зашто Вучић није зауставио авиосаобраћај између Москве и Београда и зашто не уводимо санкције иако гласамо заједно за резолуцију у УН. То су учинили због избора. Свесни су ризика који прати политички заокрет у Београду и нису хтели да у кампањи поставе тако крупне изазове пред земљу. Након избора ће очекивати да заузмемо јасан став. У рату постоји један фронт, ти си на једној или другој страни

ЧЕДОМИР Јовановић био је гост-саговорник у емисији Face to face главног бошњачког тв-пропагандисте Сенада Хаџифејзовића. И, није изневерио сарајевска очекивања.

Држао се баш како се и очекивало од саветника Жељка Комшића.

Рекао је и ово: „Када погледаш листу председничких кандидата, најлибералнији међу њима је Вучић. Он брани економски либерализам, стране инвеститоре, гласао је у УН за резолуцију којом се осуђује Русија, иако није увео Русији санкције, а ја мислим да у Србији има више Руса него у самој Русији. Наишао је, због тога, на осуду оних који себе сматрају алтернативом, који су га оптужили.

Ви данас имате јасан став: он не жели Србију у НАТО, али то не жели ни Понош ни било који други председнички кандидат. Сви имају исти став о Косову – не признају косовску независност и сматрају га делом Србије. Када погледају у Босну, сви они виде само Бањалуку и РС. Са Додиком су или били у загрљају или ће му сутра пасти у загрљај, уколико на том месту не буде Вучић.

Време се променило, живот је постао јако суров. У Италији историјска инфлација, празни рафови у Немачкој и Француској. Лидери Европе су рекли Путину да су спремни да се одрекну гаса. То је ударац на привреду и стандард. У САД се мобилишу да би се послали на источно крило НАТО. У том свету више нико неће имати разумевања за политичко жонглирање. Тражиће од нас да решимо Косово, брутално, као пред гласање у УН када су нам рекли – или ћете бити Белорусија или наша савезница, Трећег пута нема. Нисте ви Кина и Индија.

У наставку се није либио да изговори: „Ја имам разумевања за став вашег (бошњачког) друштва према Вучићу, али ужасно је важно што је регион гласао заједно у УН. То није било лако урадити у земљи у којој је више људи за Путина него у самој Русији. Нисте имали митинге подршке у Москви за Путина, а овде сте имали ауто-литије подршке, па сам опет ја једини то осудио и реаговао, а Вучић је индиректно рекао шта мисли тако што је те моје изјаве пустио у свим медијима.

Мир за нашу децу и њихова срећа се граде тако што ће се исто то омогућити и Бошњацима. Ако ми желимо своју моћну државу, онда пут до такве Србије води преко Сарајева. Ми морамо бити партнери Бошњака у остварењу њихове животне потребе, као и Албанаца на Косову – а то је потреба за неким комадом земље који ће моћи да сматрају својим. Не може Турска да буде за Бошњаке оно што је Србија за Србе или Хрватска за Хрвате у Мостару. А како се зове народ без права и могућности да живи у својој земљи?

На питање да ли би то требало да договоре Вучић и Изетбеговић, Чеда је даље рекао:

То је њихова улога. То је њихова обавеза.

Хаџифејзовић га је упитао – шта вреди да Београд и Сарајево направе тај договор, кад Додик и друге националне вође имају своју политику?

– Онај ко није у стању да прати ту политику, неће бити вођа. Неће бити вођа! Додик је на власти због Србије, не због Русије, Русија га на власти одржава, али нису Срби рођени да би живот почињали једним ратом, а завршавали другим. Сада их више има у Новом Саду него у Бањалуци, избеглих. Нема ничега јачег од тог договора (Сарајево-Београд) тај договор све њих маргинализује, све их руши.

Упитан да ли је Додик је више руски од Вучића, узвратио је:

Наравно, наравно, наравно. После избора, сигурно ћемо бити под великим притиском да рашчистимо са чудним односом према Москви и Путину.

Запад се паметно поставио према Србији и показао више разумевања од нас самих. Разумели су зашто Вучић није зауставио авиосаобраћај између Москве и Београда и зашто не уводимо санкције иако гласамо заједно за резолуцију у УН. То су учинили због избора. Свесни су ризика који прати политички заокрет у Београду и нису хтели да у кампањи поставе тако крупне изазове пред земљу. Након избора ће очекивати да заузмемо јасан став. У рату постоји један фронт, ти си на једној или другој страни.

http://fakti.org/okolo-gladac/jovanovic-trazice-od-nas-da-resimo-kosovo-brutalno-kao-pred-glasanje-u-un-o-ukrajini

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар