Федерација/БиХ

Никшић: Формираћемо власт која неће популизмом растјеривати људе и дијелити БиХ

ДОГОВОРЕНО ДА СНСД, ХДЗ БИХ И „ОСМОРКА“ САЧИНЕ СМЈЕРНИЦЕ ЗА КОНСТИТУИСАЊЕ И РАД САВЈЕТА МИНИСТАРА БиХ
  • Нермин НИКШИЋ: Учинићемо све да овај напредак буде такав да „осморка“, ХДЗ и СНСД са својим партнерима направе Савјет министара, да федерална и Влада Републике Српске сарађују у пуном капацитету и покажу грађанима да је ово земља у коју ће се људи враћати, а не земља из које ће млади одлазити
  • „Важно је да смо се врло брзо договорили да покажемо грађанима БиХ да долазе неке нове структуре власти које су спремне да сарађују, да причају и о ономе о чему се слажу, а поготово о ономе о чему се не слажу, да траже рјешења, а не да се сукобљавамо и да једни другима шаљемо поруке подјела и додатних проблема у овој земљи“

НЕРМИН Никшић, предсједник СДП-а БиХ, рекао је послије састанка делегације СНСД-а и представника „осморке“ да је договорено да је то структура која ће формирати будући Савјет министара.

– Формиране су неке радне групе, добили смо од СНСД-а делегацију и људе који ће представљати СНСД. „Осморка“ и ХДЗ ће имати своје представнике који ће у наредној седмици, најбрже што је то могуће направити некакве основе и смјернице и принципе за конституисање и програм рада Савјета министара – рекао је Никшић.

Он је навео да ће ти принципи бити општег карактера, а да ће операционализацију доживјети од Савјета министара и од министара у Савјету министара.

Никшић је рекао да ће учинити све да овај напредак буде такав да „осморка“, ХДЗ и СНСД са својим партнерима направе Савјет министара, да федерална и Влада Републике Српске сарађују у пуном капацитету и покажу грађанима да је ово земља у коју ће се људи враћати, а не земља из које ће млади одлазити.

– Ми настављамо на овом раду и мислим да је пуно боље када радимо, договарамо и рјешавамо ове ствари, него да правимо било какве популистичке изјаве које на крају не доводе до било каквог рјешења. Боље је разговарати у тишини колико год треба да дођемо до једног рјешења, него популизмом растјеривати људе и дијелити БиХ – истакао је Никшић.

Он је рекао да постоје ствари о којима се тешко могу сложити и не слажу се, али да постоји пуно ствари о којима се слажу и које могу врло брзо урадити да грађани у цијелој БиХ осјете бољитак и напредак.

– Важно је да смо се врло брзо договорили да покажемо грађанима БиХ да долазе неке нове структуре власти које су спремне да сарађују, да причају и о ономе о чему се слажу, а поготово о ономе о чему се не слажу, да траже рјешења, а не да се сукобљавамо и да једни другима шаљемо поруке подјела и додатних проблема у овој земљи – нагласио је Никшић.

Лидер СДП-а је рекао да му је задовољство да у посљедње вријеме добија све више порука грађана који подржавају овакву политику „и који кажу чак да нису гласали и нису били политички активни, али да коначно виде неко свјетло“.

Он је нагласио да му то буди наду и да то сигурно буди наду грађанима БиХ да виде једну нову политику сарадње.

Никшић је рекао да „није никаква тајна да је СДП са представницима СНСД-а имао изузетну сарадњу у мандату 2010-14. године.

– Тада смо вратили неку наду, тада се сарађивало и радило заједно и сигуран сам да можемо стати на оно што је тада прекинуто одласком СДП-а у опозицију – додао је Никшић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар