Федерација/БиХ

Никшић: Посланици су под страшним притиском и нуди им се велики новац

КОНАКОВИЋ ПОЗВАО ГРАЂАНЕ ДА НЕ ДОЛАЗЕ НА ПРОТЕСТЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ СДА
  • Предсједник СДП Нермин НИКШИЋ: Вјерујем да ће посланици издржати. Сматрам да бар нас није страх и знамо шта радимо и куда идемо и да желимо реализовати програм који смо данима договарали. Данас ће више од 50 посланика гласати за Владу ФБиХ, а уколико неко поклекне под притисцима, битћејасно да нико нема већину за састав Владе ФБиХ
  • Игор Стојановић, потпредсједник ФБиХ рекао је да је десет минута након што је приједог измијењене Владе дошао код њега, дојављено да је постављена бомба у згради те да није напустио просторије већ да је потписао ту одлуку

Предсједник СДП-а Нермин Никшић рекао је данас да је притисак на посланике Представничког дома Парламента ФБиХ невјероватан и да су изложени таквим понудама и новчаним износима да не може да вјерује да то толико вриједи.

– Вјерујем да ће посланици издржати. Сматрам да бар нас није страх и знамо шта радимо и куда идемо и да желимо реализовати програм који смо данима договарали – рекао је Никшић уочи сједнице Представничког дома Парламента ФБиХ на којем би се требало да буде потврђена Влада ФБиХ, наглашавајући да ће данас више од 50 посланика гласати за Владу, те да ће, уколико неко поклекне под притисцима, бити јасно да нико нема већину за састав Владе ФБиХ.

Никшић је рекао да ће видјети са посланицима који су били под притиском и којима је нуђен новац да то пријаве.

Предсједник Наше странке Един Форто рекао је да је блокирање процеса постало нормално у БиХ, наглашавајући да је тужан јер очигледно, нису у могућности сами да дoговоре власт.

– На федералном нивоу имамо техничку владу пет година и имамо покушај да остане још четири. Доказали смо, говорим о тројки, да упркос разликама можемо да сједнемо и да се договоримо – рекао је Форто.

Предсједник НиП-а Елмедин Конаковић рекао је да притисци постојећег режима нису нешто што нису очекивали и на шта нису били спремни.

Конаковић је позвао грађане да не долазе на контрапротесте који организује СДА, апелујући на јавност да буде опрезна.

Игор Стојановић, потпредсједник ФБиХ рекао је да је десет минута након што је приједог измијењене Владе дошао код њега, дојављено да је постављена бомба у згради те да није напустио просторије већ да је потписао ту одлуку.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар