Видео Федерација/БиХ

Турковић са Face TV позвала на укидање Републике Српске

ПОЗВАЛА И СТРАНЦЕ ДА ПОМОГНУ „ПРОЦЕС СТВАРАЊА УНИТАРНЕ БиХ“

МИНИСТАРКА иностраних послова БиХ Бисера Турковић гостовала је на Face TV гдје је, између осталог, говорила о укудању укидању Републике Српске, те позвала и странце да се умијешају у процес стварања унитарне БиХ.

Она је рекла да може да замисли да буду укинути ентитети у БиХ јер је „БиХ постојала и без ентитета“, као и да је то могуће „вољом народа и са подршком са стране“.

„Кад би правосуђе функционисало онако како треба и када би се сви они који су стекли енормно богатство у ових 25 година ставили на она мјеста гдје би требало да се налазе, зар мислите да би становништво било против тога да има бољи живот? Они јесу сада под притиском, али били су и Нијемци под притиском Хитлера, али су ипак изашли из тог периода. Једном када главно лице, које је одговорно, наиђе на адекватну казну или промјени курс свог понашања, многе ствари се ствари поставе у другачијем контексту“, рекла је Турковић, преноси АТВ.

На питање водитеља да ли она српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика пореди са Адолфом Хитлером, она је рекла да не.

„Ја никога не поредим. Ја само говорим о различитим ситуацијама“, рекла је.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар