Федерација/БиХ

За начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ именован генерал Гојко Кнежевић

ПРЕДСЈЕДНИШТВО БиХ СЕ – ПОСЛИЈЕ ПРЕКИДА КОЈЕ ЈЕ ТРАЖИО БЕЋИРОВИЋ – УСАГЛАСИЛО ОКО ГЕНЕРАЛСКОГ КОРА
  • Мирзет Лубеновић је преузео дужност команданта Оперативне команде ОС БиХ, док су за замјенике команданта предложени Небојша Бошњак за операције и Здравко Резо за ресурсе

СРПСКИ генерал Гојко Кнежевић именован је на сједници Предсједништва БиХ за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ.

Сам сједница је на захтјев бошњачког члана Предсједништва, Дениса Бећировића, више пута прекидана ради додатиних консултација, али сучланови Предсједништва ипак постигли сагласност о именовању Генералског кора.

Генерал Кнежевић, који је приједлог СНСД-а, на челу ОС БиХ замијениће Сенада Машовића, коме је мандат истекао још прије готово двије године.

На мјеста Кнежевићевих замјеника за операције, односно ресурсе, изабрани су Томо Коленда и Мирсад Ахмић.

Мирзет Лубеновић је преузео дужност команданта Оперативне команде ОС БиХ, док су за замјенике команданта предложени Небојша Бошњак за операције и Здравко Резо за ресурсе.

За команданта Команде за подршку именован је Мартин Пропадало.

Јасмин Чајић је замјеник команданта Команде за подршку ОС БиХ за операције, а Радован Јовић за замјеник команданта Команде за подршку ОС за ресурсе.

Командант Четврте пјешадијске бригаде је Славен Блавицки, а Фахир Жилић командант Пете пјешадијске бригаде, док је Милорад Крајшумовић командант Шесте пјешадијске бригаду Оружаних снага БиХ.

За генералног инспектора у Генералном инспекторату Министарства одбране именован је Един Фако.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар