Главно Федерација/БиХ

Цвијановић: Српска бира своје лидере а не ПИК или било ко извана

ОЦИЈЕНИЛА ДА БЕЋИРОВИЋ ПОКУШАВА ДА СЕ СА СРПСКОМ ОБРАЧУНА „ТУЂИМ МИШИЋИМА“
  • Нагласила: БиХ није и неће бити жариште, колико год се Денис Бећировић трудио да привуче међународну пажњу

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић нагласила је да је Република Српска демократска и да њене лидере бирају и смјењују грађани, а не Савјет за имплементацију мира или било ко извана.

– Ми у Републици Српској не зовемо странце упомоћ да нам мијењају устав да бисмо могли формирати власт – рекла је Цвијановићева.

Замољена да прокоментарише позив који је Денис Бећировић упутио ПИК-у да подржи самозваног високог представника у БиХ Кристијана Шмита, који, како је рекао, треба у најкраћем року да смијени предсједника Републике Српске Милорада Додика, Цвијановићева је одговорила за Срну да Бећировић може да призива кога хоће у настојању да се туђим мишићима обрачунава са Републиком Српском.

– БиХ није и неће бити жариште, колико год се Бећировић трудио да привуче међународну пажњу. Дејтонски мировни споразум срушен је страним интервенцијама, укључујући и оне које чини Кристијан Шмит, а који на мјесто високог представника није изабран у складу са одредбама управо тог споразума на који се Бећировић позива – указала је Цвијановићева.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар