Главно Свијет

Ђукановићева тајна полиција на Жабљаку спаљивала доказе о свом незаконитом дјеловању

УНИШТЕНИ ДОКАЗИ О ПРАЋЕЊИМА И ПРИСЛУШКИВАЊИМА БЕЗ ОДЛУКЕ СУДА
  • Службеник АНБ Љубиша Асановић суспендован јер је без овлашћења старјешина ушао у просторије у које је био приведен Бранислав Брано Мићуновић, који је годинама означаван као шеф црногорског подземља

БИВША црногорска власт након пораза на прошлогодишњим августовским парламентарним изборима спалила је документа с најповјерљивим информацијама, пише подгорички дневник „Вијести“.

Постоје докази да су службеници Агенције за националну безбједност (АНБ) уништавали материјал те тајне службе, саопштено је листу из безбједносних кругова. И указано да су повјерљива документа АНБ-а спаљивана на Жабљаку, а ријеч је о мјерама надзора без одлуке суда.

Саговорник листа тврди да је ријеч о документима с најповјерљивијим информацијама које нису пролазила званичне токове.

„Ријеч је о мјерама надзора без одлуке суда… Највећи дио материјала је уништен“, истакао је извор подгоричког дневника.

Извор тврди и да, наводно, постоје докази да су службеници Агенције такве податке уништавали на Жабљаку, непосредно послије парламентарних избора 30. августа прошле године.

Лист данас пише да је службеник АНБ-а Љубиша Асановић суспендован јер је без овлашћења старјешина ушао у просторије у које је био приведен Бранислав Брано Мићуновић, који је годинама означаван као шеф црногорског подземља.

Вршилац дужности директора АНБ-а Дејан Вукшић од именовања на ту функцију смијенио је више начелника сектора у тој агенцији – Луку Булатовића, Данила Грозданића, Мирка Миловића, Милоша Вујисића, Снежану Зарубицу, Сандру Самарџић, Дејана Томовића, Бојана Вукчевића и Илију Живановића.

„У наредном периоду очекује се да ће бити смијењени и остали начелници“, рекао је је извор „Вијести“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар