Главно Предсједник РС

Додик: Британски амбасадор нека свој колонијални однос остави за ФБиХ – Српска то неће толерисати

САДА ЛОНДОН У САРАЈЕВУ ПРЕДСТАВЉА ЏУЛИЈАН РАЈЛИ КОЈИ ЈЕ ЗАМЈЕНИО МЕТЈУА ФИЛДА
  • Предсједник РС му поручио: Када покажете поштовање према српском народу и институцијама Српске, онда ће се промијенити и наш однос према амбасадорима Велике Британије у БиХ

БРИТАНСКИ амбасадор би требало да зна, а сигурно зна, да као дипломата првенствено треба да покаже поштовање према институцијама државе у којој се налази, да поштује њен суверенитет и демократски изабрану власт, написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом Xналогу.

– Као и његови претходници, а он је само наставио исту праксу, показао је на крајње дрзак начин непоштовање према институцијама Републике Српске и српском народу користећи непримјерeне оцјене о раду представника институција Српске – поручио је Додик.

Додик је напоменуо да се „тај колонијални однос може примјењивати према ФБиХ“.

– Немамо проблем с тим, али у односу према Републици Српској не можемо, а да не реагујемо на такво понашање. Наша порука је јасна – имовину Републике Српске нећете добити. Када покажете поштовање према српском народу и институцијама Српске, онда ће се промијенити и наш однос према амбасадорима Велике Британије у БиХ – нагласио је Додик.

Амбасадор Велике Британије у БиХ сада је Џулијан Рајли који је замјенио Метјуа Филда који се понашао на исти начин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар