Главно Свијет

Кривокапић: Тринаести јул је основа битисања Црне Горе и њен пут у будућност

БЕЧИЋ: ОВАЈ ДАТУМ ЈЕ НАЈПРЕЦИЗНИЈИ СВЈЕТИОНИК ЗА НАШУ ЕВРОПСКУ БУДУЋНОСТ“
  • Предсједник Владе Црне Горе Здравко КРИВОКАПИЋ: „Више нећемо дозволити да се Црном Гором влада на бази подјела, братског раздора и злоупотреба жртви. Међутим, и данас постоје неодговорни појединци који дијеле грађане на `ове` и `оне`, на оне који више воле своју државу и на оне који је, наводно, издају

СВИ Црну Гору волимо подједнако и сви живимо за њу и њену будућност и поносимо се њеном славном прошлошћу, поручио је црногорски премијер Здравко Кривокапић на свечаности поводом Дана државности.

Тринаести јул је датум који представља основу битисања Црне Горе и пут који она гради у овом периоду, а то је пут будућности. Данас морамо бити свијесни и чувати тековине борбе наших предака. Не смијемо скренути са пута антифашизма, који је скупо плаћен и утабан, као смјерница нашим и надолазећим генерацијама”, казао је Кривокапић, пренијела је РТЦГ.

Зато ћемо свјесно, како је додао, подстицати и радити све да у миру и благостању развијамо складан суживот у мултиетничкој и грађанској Црној Гори.

“Више нећемо дозволити да се Црном Гором влада на бази подјела, братског раздора и злоупотреба жртви. Међутим, и данас постоје неодговорни појединци који дијеле грађане на `ове` и `оне`, на оне који више воле своју државу и на оне који је, наводно, издају, казао је Кривокапић.

Он је додао да је “истина то да сви Црну Гору волимо подједнако и да сви живимо за њу и њену будућност и да се поносимо њеном славном прошлошћу”.

То је једина истина и пред том истином нека заћуте они који сију мржњу, подривају подјеле и завађају народ. Побиједиће Црна Гора и у овој борби”, казао је, између осталог, Кривокапић.

Предсједник црногорске Скупштине Алекса Бечић истакао је да не постоји други датум у црногорској историји који је тако дуго и сложно слављен.

“Никада се на прави начин не можемо захвалити устаницима и учесницима Народноослободилачке борбе, који су нашу слободу ставили испред њихових живота”, нагласио је Бечић.

Он је рекао да је у августу смењена власт, а да они који су је преузели иду руку под руку са кодексом универзалних вриједности које симболизује 13. јул.

“То је прва етапа у нашем демократском развоју. У том процесу наш сапутник мора бити антифашизам и морамо корачати руку под руку са кодексом универзалних вриједности. Зато је овај датум најпрецизнији свјетионик нашег пута за европску будућност”, рекао је Бечић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар