Главно Федерација/БиХ

„Најобичнија је лаж да Цвијановић није дозволила присуство украјинског амбасадора“

КАБИНЕТ СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БИХ: СВЕ ЈЕ УСМЈЕРЕНО НА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈУ У БиХ“
  • Поједини медији објавили да се Цвијановићева „успротивила одлуци да Серхиј Миниаилов сједи међу амбасадорима на инаугурацији чланова Предсједништва БиХ“

НАЈОБИЧНИЈА је лаж да новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић није допустила да данашњој конститутивној сједници новог сазива Предсједништва БиХ присуствује украјински представник Серхиj Миниаило.

Служба за протокол и церемонијал Предсједништва БиХ усаглашавала је списак званица са контакт особама новоизабраних чланова Предсједништва, а када су у питању чланови дипломатског кора – позвани су само резидентни амбасадори, односно шефови дипломатско-конзуларних мисија који своје сједиште имају у Сарајеву, саопштено је из Кабинета новоизабраног српског члана Предсједништва.

– Немамо ништа против присуства представника Украјине конститутивној сједници Предсједништва БиХ, али имамо против лажних и злонамјерних медијских текстова, који имају за циљ да дезинформишу јавност и дестабилизују политичку ситуацију у БиХ – истиче се у саопштењу.

Поједини медији пренијели су да се Цвијановићева „успротивила одлуци да Миниаилов сједи међу амбасадорима на инаугурацији чланова Предсједништва БиХ“.

Конститутивна сједница Предсједништва БиХ биће одржана данас у Сарајеву – са примопредајом дужности и полагањем заклетве новоизабраних чланова.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар