Главно Странке

Новаковић-Бурсаћ: Реакције СДА на пресуду Османовићу показују да Бошњаке не интересују ни право ни правда

УПОЗОРИЛА: ЊИХ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО ЊИХОВА КВАЗИИСТИНА ДА ДА СУ ОНИ ЈЕДИНЕ РАТНЕ ЖРТВЕ
  • Бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић поручио је јуче да та пресуда представља “срамотан удар на правду и да ће оставити тешке посљедице на односе БиХ и Србије”, а министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић изјавила да је та пресуда “нови тежак ударац нормализацији односа у региону”

ШЕФ Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да реаговања врха СДА на благу пресуду суда у Београду Осману Османовићу за злочине у Брчком показују да их не интересују ни право нити правда него етаблирање квазиистине да су једине жртве из реда Бошњака.

“Сви знамо да то не одговора истини, али одговара њиховој политичкој агенди на основу које планирају и желе да граде како овдашње односе тако и позицију земље БиХ према сусједним државама”, рекла је Бурсаћева Срни.

Она је нагласила да је то један од коријена проблема у свакодневном политичком животу и један од узрока зашто нема квалитетног помирења.

Бурсаћева је истакла да они негирају било какве пресуде, осим пресуда правосуђа које је у њиховим рукама и по томе се види колико је наметнути “Инцков закон” неприкладан, неправедан и неспроводив.

Она је оцијенила срамотним што се бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић усуђује да коментарише пресуду Османовићу, имајући у виду његову директну и оперативну улогу на подручјима гдје су муџахедини починили неке од најтежих ратних злочина над Србима.

Бурсаћева је истакла да за те злочине нема никакве пресуде Џаферовићу, који је био ратни шеф Центра служби безбједности у Зеници.

“Ми не смијемо одустати од стварног доказивања истине о протеклом рату”, поручила је Бурсаћева.

Одјељење за ратне злочине Вишег суда у Београду осудило је на пет година затвора бившег припадника такозване Армије БиХ Османа Османовића због ратног злочина над српским цивилима и заробљеним припадницима Војске Републике Српске 1992. године у логору Расадник у Горњем Рахићу на подручју Брчког.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић поручио је јуче да та пресуда представља “срамотан удар на правду и да ће оставити тешке посљедице на односе БиХ и Србије”, а министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић изјавила да је та пресуда “нови тежак ударац нормализацији односа у региону”.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар