Главно Странке

Селак: Адис Ахметовић се бави ширењем ноторних неистина и србофобије

„ПРОФИЛИСАО СЕ КАО ЈОШ ЈЕДАН У НИЗУ ПРОТАГОНИСТА УСТАЉЕНЕ МАТРИЦЕ ЗАПАДА“

Извор: РТРС

НА нове медијске иступе Адиса Ахметовића, посланика СДП-а у њемачком Бундестагу, реаговао је предсједник Социјалистичке партије Српске, Горан Селак, који је његове учестале изјаве оцијенио као ширење србофобије.

– Посљедње изјаве Адиса Ахметовића, не само да подгријавају нетрпељивост према српском народу, Србији и Републици Српској, него и обилују ноторним неистинама. Недопустиво је да посланик њемачког Бундестага константно вријеђа све што је српско и уз то обмањује европску, њемачку и нашу јавност – изјавио је лидер СПС-а.

Адис Ахметовић (Фото: Танјуг / Зоран Жестић / бс)

Ахметовић, који је и изасланик Бундестага за Западни Балкан, познат је по једностраном дјеловању које за крајњи циљ има стигматизацију Срба.

– Окривљујући искључиво Србе за распад бивше Југославије, Србију због Косова и Метохије и понижавајући Републику Српску, Ахметовић се јасно профилисао као још један у низу протагониста устаљене матрице Запада, према којој би Срби требали бити грађани другог реда у запећку Европе. Међутим, пречесто заборављају чињеницу да је српски народ аутохтони европски народ богате историје и традиције који се против токсичних наратива увијек борио и изборио истином и непобитним чињеницама – закључује Селак.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар