Главно Свијет

Странке владајуће већине нису подржале Кривокапићев захтјев за смјену Лепосавића

ОЧЕКИВАНО „ДА“ ДОБИО САМО ОД СТРАНКЕ УРА ДРИТАНА АБАЗОВИЋА

Фото: Побједа

  • Ђукановићева медијска батина – дневни лист „Побједа“ – објавио да је премијер након 45 минута под изговором да се „доста црногорских градова налази у блокади због протеста комита“ – напустио састанак
  • Тоиме је додао: „Кривокапић је на састанку саопштио низ оптужби на рачун Лепосавића. Између осталог, казао је да је министар правде кадар Демократског фронта који заједно са дијелом међународне заједнице руши његову владу. Казао је и да је то сазнао на миси у Бару, поводом католичког Ускрса
  • ПосланиК ДФ Бранка БОШЊАК: На састанку је причао углавном премијер Кривокапић о разрјешењу министра Лепосавића. Сви смо рекли да као парламентарна већина нисмо изазвали ову кризу до које је дошло због исхитреног потеза без консултација са нама. Чекаћемо да и он (премијер) каже шта мисли, а ми ћемо рећи што мислимо на сљедећем састанку и вјероватно ће неке ствари бити јасније

САСТАНАК представника парламентарне већине, премијера Здравка Кривокапића и дијела министара, окончан је у четвртак без договора, јер су сви представници партија, изузев УРА Дритана Абазовића, поново одбили да подрже његов захтјев за разрјешење министра правде Владимира Лепосавића, пише подгоричка „Побједа“.

Позивајући се на информације добијене од два извора који су присуствовали јучерашњем састанку у влади, „Побједа“ пише да је премијер Кривокапић током цијелог састанка говорио о Лепосавићу да би га, како се наводи, напустио након 45 минута под изговором да се „доста црногорских градова налази у блокади због протеста комита“.

„Кривокапић је на састанку саопштио низ оптужби на рачун Лепосавића. Између осталог, казао је да је министар правде кадар Демократског фронта који заједно са дијелом међународне заједнице руши његову владу. Казао је и да је то сазнао на миси у Бару, поводом католичког Ускрса“, рекао је неименовани извор подгоричког дневника.

Кривокапић током излагања наводно и „викао и пријетио формирањем и неких других аранжамана не прецизирајући о чему се ради“.

Састанку су у име партија присуствовали Милош Конатар из Уре, Маја Вукићевић из ДНП-а, Миодраг Лекић ДЕМОС, Бранка Бошњак из ПЗП-а, Симонида Кордић из Нове, Владимир Јоковић (СНП), Максим Вучинић (Радничка партија), Срђан Павићевић из ЦИВИС-а и Момо Копривица из Демократа.

Као подршка Кривокапићу, састанку су присуствовали министри Милојко Спајић, Јаков Милатовић и Јелена Боровинић-Бојовић.

Посебно је, према изворима Побједе, био љут министар Милатовић који је замјерио што на састанак нису дошли сви лидери парламентарних странака.

Посланица ДФ-а Бранка Бошњак казала је новинарима да је на састанку углавном причао премијер Здравко Кривокапић о разрјешењу министра Лепосавића.

„Сви смо рекли да као парламентарна већина нисмо изазвали ову кризу и да је ово криза због исхитреног потеза без консултација са нама. Чекаћемо да и он (премијер) каже шта мисли, а ми ћемо рећи што мислимо на сљедећем састанку и вјероватно ће неке ствари бити јасније“, рекла је Бошњак.

Одговарајући на питање да ли види излаз из кризе у Влади, Бошњак је казала да „баш и не види“, али да вјерује да ће наћи неко заједничко рјешење.

„Нијесмо ту да рушимо Владу, надам се да ћемо наћи неко заједничко рјешење иако нијесмо задовољни радом“, рекла је Бошњак.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар