Новости

Сијарто: Европарламент је једна од најкорумпиранијих структура на свету

„РЕЗОЛУЦИЈЕ ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА? НЕ СЕЋАМ СЕ ОНИХ КОЈЕ СУ БИЛЕ ОД КОРИСТИ НАШЕМ КОНТИНЕНТУ“
  • Шеф мађарске дипломатије рекао Радио Kossuth: Свет не чине само Европа и трансатлантска заједница. Земље ван Европе и трансатлантске заједнице једноставно не разумеју зашто регионални сукоб треба ескалирати до те мере да имамо негативан утицај на глобалном нивоу. Ово је сада регионални рат са глобалним последицама и мора се спречити да се претвори у глобални рат“

Извор: Факти

ЗЕМЉЕ изван трансатлантске заједнице не разумеју зашто Европа и САД заоштравају локални украјински сукоб снабдевањем Кијева оружјем до те мере да се последице тог рата осећају широм планете, изјавио је мађарски министар спољних послова и економских односа са иностранством Петер Сијарто.

„Одавно је познато, навео је, да снабдевање оружјем изазива продужавање сукоба… Свет не чине само Европа и трансатлантска заједница. Земље ван Европе и трансатлантске заједнице једноставно не разумеју зашто регионални сукоб треба ескалирати до те мере да имамо негативан утицај на глобалном нивоу. Ово је сада регионални рат са глобалним последицама и мора се спречити да се претвори у глобални рат“, рекао је Сијарто Радио Kossuth.

Према његовим речима, свет ван Европе пати због проблема са храном, рекордно високих цена хране, основних сировина и енергената и „једноставно не разуме зашто се ова ратоборна реторика мора одржати, а мир не може да се успостави“.

„Изван трансатлантског блока, глас мира и жеља за миром много су гласнији, много моћнији од онога што нам говоре мејнстрим либерални медији овде у трансатлантском свету“, рекао је Сијарто.

Сијарто је такође оценио да је Европски парламент једна од најкорумпиранијих организација на свету. И додао:

„У памћењу ми је врло мало изјава и резолуција Европског парламента које би помогле Европи. Резолуције Европског парламента обично су штетиле Европи“.

Према речима дипломате, корупционашки скандали су спустили кредибилитет Европског парламента „безмало на нулу“, а управо то разоткрива саму суштину те организације.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар