Предсједник РС

Додик: Нека Бећировић не брине за Српску, постоји дио ФБиХ гдје је биран, па нека тамо ради шта хоће

ЗЛО УНИТАРИЗМА ЗАСНОВАНОГ НА ПОЛИТИЧКОМ ИСЛАМУ ПОДСТИЧУ САД И ВЕЛИКА БРИТАНИЈА
  • Предсједник РС бошњачком члану Предсједништва БиХ поручио: Мене можеш звати како желиш ако ти то снижава ниво фрустдација, али Републику Српску не можеш третирати како желиш, нити говорити у њено име
  • Република Српска је настала 9. јануара 1992. године и као страна ушла је у преговоре у Дејтону тако да распадом дејтонске БиХ остају конституенти од којих је 1995. и састављена

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић није биран на територији Републике Српске, те да не зна шта он има са одлукама које доноси Република Српска.

На молбу Срне да прокоментарише изјаву Бећировића да се Влада Српске, како каже, „неовлаштено мијеша у спољну политику БиХ и да доноси трагикомичне одлуке о прекиду односа са дипломатама САД и Велике Британије у БиХ“, Додик је одговорио да Бећировић не би требало да брине за Републику Српску и да има дио ФБиХ гдје је биран, па нека тамо ради шта мисли да треба.

– Мене може звати како жели ако му то снижава ниво фрустдација, али Републику Српску не може третирати како жели, нити говорити у њено име – рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске је истакао да једино политичко зло које је снашло БиХ јесте управо унитаризам који у темељима има политички ислам, а који подстичу САД и Велика Британија и ко год да је биран од муслимана има обавезу да се понаша у складу са тим, па тако и Бећировић.

– Република Српска не може никада пристати на такав концепт БиХ и не би требало да тај концепт има подршку цивилизованог свијета. Република Српска је настала 9. јануара 1992. године и као страна ушла је у преговоре у Дејтону тако да распадом дејтонске БиХ остају конституенти од којих је 1995. и састављена – поручио је Додик.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар